Tape data audit, indexeren en catalogiseren - Ontrack

Tape archief : Audit , index and catalog

Tape data audit, catalogiseren en indexeren

Alle bedrijven hebben door de geschiedenis heen belangrijke informatie opgeslagen op back-up media, om ervoor te zorgen dat de gegevens beschikbaar zijn in geval van nood en voor toekomstige generaties.

Deze gegevens zijn in de loop van de tijd opgeslagen met verschillende combinaties van hardware, software en besturingssystemen. Maar wat staat er nog op al gearchiveerde legacy data en tape-bibliotheken? En moet er niet een deel van deze gegevens worden vernietigd in verband met wet- en regelgeving?

Ontrack kan een audit, catalogisering en indexering van uw back-up tapes uitvoeren om precies inzicht te geven in de status en inhoud van de tapes. Zo worden de risico’s inzichtelijk en een snellere toegang tot de data gegarandeerd.

Migration Services Tape data audit, catalogiseren en indexeren

Tape data audit proces

Het proces zal worden aangepast aan uw specifieke behoeften en kan een data audit van het volgende zijn:

  • Het maken van een overzicht van het archief en de beschikbare back-up media die zijn opgeslagen. Veelvoorkomend is dat een aantal van deze media niet meer worden ondersteund door de in gebruik zijnde versie van het back-up systeem
  • Worden alle tapes ondersteund door de huidige besturingssystemen? Niet alle IT-afdelingen kunnen tapes uitlezen, restoren of migreren van voor 2000. Het is belangrijk om te weten wat voor soort opslagtechnologie u in huis heeft en dat uw medewerkers de vaardigheden of oplossing hebben om toegang te krijgen tot de gegevens op oude tapes.
  • Is er historische data die van de media kan worden gewist? Het is essentieel om veilige procedures te hebben, waarin staat welke gegevens wanneer kunnen/moeten worden verwijderd en welke niet. Zo blijft toegang tot historische gegevens gewaarborgd en worden risico’s vermeden.
  • Zijn de opslagmedia veilig opgeslagen en werken de tapes naar behoren? Het is belangrijk om regelmatig de status van de gegevens in het tape archief te testen.

Tape data indexeren en tape data catelogiseren

Tape data indexerings- en catalogiseringsopdrachten bestaan doorgaans uit:

  • Onderzoek van alle gangbare tape en media formaten, zoals bijvoorbeeld LTO of DLT tape archieven.
  • Fysieke controle van de media.
  • Data Integrity check: Full-text of metadata, ongestructureerde gegevens en e-mails, van Exchange, Lotus Notes of andere platforms.
  • Het opstellen van een lijst van alle opgeslagen gegevens, die zijn opgeslagen op elke tape, in een uitgebreide online catalogue.
  • Rapportage over inconsistenties.

Tape service klant cases

Hier vindt u enkele klantcases. Lees hoe Kroll Ontrack deze bedrijven heeft geholpen met hun tape vraagstukken.

Tape service klant cases


Neem contact met mij op!

Bel direct gratis 0800 4 200 008

Onze klantenservice staat klaar om u te helpen

Neem contact met mij op!