Unieke SAN recovery

Een Storage Area Network (SAN) zorgt voor hoge prestaties, stabiliteit en flexibele opslagcapaciteit. Een systeem dat zeer zelden crasht. Maar als er problemen optreden met SAN storage zijn er direct veel kritieke gegevens van veel gebruikers in gevaar. Dat vereist een snelle san data recovery en snelle levering.

Ontrack heeft zeer veel ervaring en unieke expertise met SAN recovery en de vaak proprietary technology waarmee de verschillende SAN fabrikanten de data boven op de RAID van de SAN opslaan. Deze Experts staan 24/7 voor u klaar.

Bel direct gratis 24/7 | 0800 5 765 565

De Remote Data Recovery (RDR) is de snelste en veilige methode voor het terughalen van gegevens. Een RDR recovery vindt plaats via een versleutelde internetverbinding. SAN recovery, met de complexiteit van de vele lagen van het SAN storage, RAID, proprietary blokverdeling, veel LUN's, of iSCSI LUN’s, vaak virtuele systemen daarbovenop, een puzzel met hoge complexiteit. Ontrack is het enige bedrijf dat deze ingewikkelde server crashes succesvol herstelt.

san data recovery

Freeze

Freeze!

Het merendeel van vermijdbare gegevensbeschadiging gebeurt in de eerste zestig minuten na een storing door menselijk handelen. Paar voorbeelden:

  • Het wisselen van verkeerde disks in de RAID configuratie.
  • Raid corruptie door vervanging van onjuiste RAID controler.
  • Het online forceren van disken.
  • Initialiseren verkeerde schijven.
  • Mislukte rebuilds.
  • Restores van onvolledige backups op hetzelfde systeem.
  • Maar ook het uitvoeren van een storage Vmotion bij een haperend storage systeem.

Werk altijd met een bit-for-bit image of laat Ontrack de nulsituatie supersnel vastleggen. Met Ontrack freeze wordt gelijk een diagnose van de hard disk gemaakt en duidelijk wat er aan de hand is. Zo kunt je met een gerust hart de vervolgacties gefundeerd uitvoeren.


Alle SAN leveranciers

Wereldwijde voorbeelden van succesvolle complexe SAN recovery

Alle SAN leveranciers

Server recovery door Ontrack op alle niveaus

Verlies van gegevens kan zich voordoen op verschillende niveaus. Vanwege de enorme hoeveelheid ervaring en gepatenteerde technologie die verzameld is door ons wereldwijde team van data recovery-experts, is Ontrack in staat om data recovery uit te voeren in alle lagen.

Gegevensverlies op het eerste niveau

Het eerste niveau van het verlies van gegevens begint met het opslag medium. Dit kan een enkele harde schijf zijn of RAID-opslag met meerdere schijven (DAS, NAS, SAN). Bij een recovery voor een verlies op dit niveau wordt door de engineers van Ontrack zoveel mogelijk RAW data veilig gesteld. Van de werkende schijven wordt een kopie gemaakt en in een clean room werken onze technici aan de elektronica en mechanica om de eventueel defecte media weer operationeel te krijgen, zodat de RAW data kan worden gekopieerd. Met zelfontwikkelde en gepatenteerde tools wordt de RAID controller nagebootst. Dit kan zelfs voor de complexe SAN systemen die vaak een eigen block distributie over een gecombineerd RAID systeem leggen, Zo wordt de verloren gewaande data weer zichtbaar.

Gegevensverlies op het tweede niveau

Het tweede niveau van het verlies van gegevens kan beginnen op een file system niveau. Op zichzelf of als gevolg van verlies op het eerste niveau, omdat niet 100% van de RAW data kan worden veilig gesteld. Het (virtuele) bestandssysteem is een unieke methode voor het opslaan en organiseren van systeem- en gebruikerbestanden. Het besturingssysteem controleert het bestandssysteem. Als de informatie over waar de bestanden zich op het volume bevinden beschadigd of verloren is, zullen de Ontrack experts aanpassingen of reparaties uitvoeren op een file system niveau. Zodra het file system is hersteld kan de data weer worden benaderd.

De meeste besturingssystemen hebben een hulpprogramma dat automatisch reparaties uitvoert. Dit kan de data echter permanent beschadigen. Werk altijd met een kopie. Bij virtuele systemen is sprake van extra complexiteit door de combinatie van het virtuele file systeem en de file systemen draaiend binnen de virtuele machines.

Gegevensverlies op het derde niveau

Het derde niveau van het verlies van gegevens kan plaatsvinden binnen het bestand zelf. Zoals SQL, Oracle en exchange database bestanden. Deze bestanden kunnen vrij complex zijn. De interne structuur kan corrupt raken tot het punt waar de DBMS de database niet meer beschikbaar maakt.

Ontrack heeft met veel uitgevoerde complexe data recoveries veel ervaring op al deze levels.


Ontrack application recovery tools - SAN data recovery

Voorbeelden succesvolle complexe SAN data recovery klant cases

Dell Equallogic, Netapp, HP EVA SAN, HP Lefthand, HP 3PAR, HP MSA, EMC, EONstore en meer, kom maar op!Neem contact met mij op!

Bel direct gratis 0800 5 765 565

Onze klantenservice staat klaar om u te helpen

Neem contact met mij op!