RAID recovery software EasyRecovery Enterprise - Ontrack

RAID recovery software in 8 stappen

Lees altijd eerst de data recovery tips voordat u data recovery software gaat gebruiken!

Deze raid recovery software vereist enige basiskennis van RAID configuraties. Wij adviseren gebruik te maken van de Ontrack data recovery services als u dat niet heeft. Indien uw computersysteem en opslagmedia naar behoren functioneert Download u een gratis proefversie van Ontrack EasyRecovery Enterprise edition. Daarmee kan een volledige analyse gratis worden uitgevoerd.

Stap 1:

Selecteer het type RAID. Er zijn een aantal gemeenschappelijke vooraf ingestelde RAID-typen in de lijst. Als uw RAID leverancier niet in de lijst staat, kies dan de generieke RAID van het gelijke type HW, SW, RAID0, RAID5.

Stap2:

Selecteer vervolgens het aantal schijven in de RAID. Het kiezen van de harde schijven in de juiste volgorde zal de analyse versnellen. Zorg ervoor dat u alleen de schijven kiest die tot de RAID set behoren anders zal de analyse niet succesvol verlopen. Bent u niet helemaal zeker van de volgorde zet een vinkje in het vakje genaamd Disk Order. Deze optie zal een aantal mogelijkheden onderzoeken.

Stap3:

Start Scan om de schijven te analyseren. De scan probeert verschillende mogelijkheden en presenteert deze op volgorde van waarschijnlijkheid in de Probed Combinations list. Hoe hoger de score, hoe groter de kans dat het de juiste combinatie is. Dit is niet altijd het geval zijn, maar een startpunt.

Stap 4:

Klik op een van de gevonden combinaties en klik vervolgens op OK om te proberen en uw RAID te bekijken. Uw RAID wordt weergegeven als de RAID met daaronder de partities. Als de RAID inderdaad geldig partities bevatte voordat de RAIDset verbroken werd, dan kunnen deze partities worden doorzocht en gescand, net als een volume.
Als u niet door de partities op de RAID kunt bladeren, dan kunnen de parameters voor de RAID recovery niet juist zijn. U kunt echter zeer eenvoudig terug te gaan en de parameters aanpassen zonder helemaal opnieuw te scannen. Markeer de RAID in de schijf lijst en klik op de knop Details. Hiermee kunt u terug naar de RAID Reconstructie scherm. Hier kunt u kiezen voor een andere combinatie die u mogelijk wel toegang geeft tot de partities op de RAID. Geavanceerde gebruikers kunnen de parameters - Start sectors, Disk order, Stripe size, and Parity rotation - handmatig aan de linkerkant invoeren.

Stap 5:

Selecteer een volume waarvan u de gegevens wilt herstellen. Als het volume niet beschikbaar is, selecteert u de schijf die uw volume bevatte.

Stap 6:

Kies een herstelscenario dat het beste past bij het verlies van uw gegevens. Let op: afhankelijk van de versie zijn er verschillende opties die u kunt kiezen. Bijvoorbeeld Herstellen van verwijderde bestanden of herstellen van bestanden van een per ongeluk geformatteerde harde schijf.

Stap 7:

Controleer uw geselecteerde opties en start de scan. Afhankelijk van de grootte van uw harde schijf kan het scan proces kan enkele uren duren!

Stap 8:

Selecteren van de bestanden die u wilt herstellen naar een andere harde schijf. U kunt controleren de kwaliteit van de herstelde bestanden met behulp van de ingebouwde viewer.

Voor het geval echter dat uw harde schijf of systeem beschadigd is of faalt, of u wilt liever dat een professionele data recovery service het herstel uitvoert, vanwege tijdgebrek of de kritieke aard van de gegevens, kies dan de Ontrack data recovery servicesNeem contact met mij op!

Bel direct gratis 0800 4 200 008

Onze klantenservice staat klaar om u te helpen

Neem contact met mij op!