Kroll Ontrack ’s werelds toonaangevende aanbieder van data recovery.

Kroll Ontrack ’s werelds toonaangevende aanbieder van data recovery. Het bedrijf staat internationaal bekend om zijn expertise in het redden van belangrijke gegevens voor hun cliënten.

Kroll Ontrack biedt technologische oplossingen om bedrijven, overheidsinstellingen, rechtskundige dienstverleningsinstanties en consumenten te helpen met het efficiënt beheren, herstellen, zoeken, produceren en presenteren van data. Producten en diensten worden geleverd op het gebied van data recovery, datavernietiging, digitaal forensisch onderzoek, data management en eDiscovery. Iedere dag kiezen steeds meer bedrijven en consumenten, die te maken hebben met data verlies, het vinden en verwerken van elektronisch en papieren bewijsmateriaal of juist data willen vernietigen, de veiligste, snelste, gemakkelijkste en meest efficiënte oplossingen van Kroll Ontrack. Kroll Ontrack is een technologische dienstendivisie van Kroll Inc.,een wereldwijde leider in risk consulting.


Mijlpalen

Kroll Ontrack gaat sinds midden jaren 80 mee met de ontwikkeling van de harde schijf. Samen met het Noorse bedrijf Ibas waren wij 30 jaar geleden pioniers op het gebied van de data recovery. Twee concurrenten, ieder in een ander deel van de wereld, groeiden in een markt, waar data cruciaal was voor het voortbestandaan van hun klanten die geconfronteerd werden met computer crashes. Deze twee concurrenten werden in 2006 samengevoegd tot één bedrijf, toen Kroll Ontrack Ibas overnam. Samen hebben de bedrijven veel mijpalen bereikt en spraakmakende cases opgelost, zoals bijvoorbeeld: Data recovery van wetenschappelijke computers aan boord van de gecrashte spaceshuttle Columbia maar ook de uitzending van TROS RADAR over het vernietigen van data


Data recovery

Data Recovery door Kroll Ontrack is een optimale oplossing met een minimaal risico op dataverlies tijdens het proces. Onze specialisten gebruiken proprietary hard- en software en werken met alle soorten bestanden en besturingssystemen en alle soorten opslagmedia en storagesystemen. Onze klanten variëren van: particulieren, bedrijven, en overheidsinstellingen tot grote multinationals.

Datarekonstruksjon

Datasletting

Verwijderen van gegevens

Oplossingen voor het wissen van gegevens van Kroll Ontrack biedt aan klanten een 100% veilige verwijdering van al hun gevoelige gegevens. Het is cruciaal dat de informatie veilig wordt gewist voordat computers worden verkocht of gerecycled. Onze software verwijdert data zodanig dat zij niet kunnen worden hersteld. Om dit te bereiken, heeft Kroll Ontrack hardware- en software-oplossingen voor verschillende gegevensdragers ontwikkeld.