Trapt u in de top-5 data recovery mythes? - Kroll Ontrack

Press Release

Woensdag 11 Juli 2012

Trapt u in de top-5 data recovery mythes?

The Data Experts
11 juli 2012

Van zorgen over kosten, systeemcomplexiteit en de bescherming van data tot beperkte mankracht en eenvoudige misvattingen, vooringenomen opvattingen hinderen organisaties bij succesvolle data recovery en het beschermen van hun data voor toekomstig verlies.

De top-5 data recovery mythes zijn:

  • De duurste data recovery oplossing heeft hetzelfde resultaat als ieder andere recovery. Of het nu gaat om zakelijke of persoonlijke data, iedereen zoekt naar een betaalbare oplossing om verloren data terug te halen. Vaak zwichten bedrijven voor gratis evaluatieversies, verkapte prijzen of de goedkoopste optie, ongeacht de situatie, om er vervolgens achter te komen dat de dienstverlener allerlei verborgen kosten rekent, een factuur stuurt voor een niet gelukte recovery of niet eens het probleem kon achterhalen. Kies een provider die een gratis consult biedt en u in contact brengt met een daadwerkelijke data recovery engineer. Kies voor een bedrijf dat u vooraf een lijst met terug te halen bestanden kan geven voordat u overgaat tot aanschaf en zorg ervoor dat de actuele prijs op papier staat, die afhankelijk is van de complexiteit van de recovery, welke bestanden kunnen worden teruggehaald en van het feit of er reserveonderdelen nodig zijn. Er mogen geen extra kosten worden gerekend voor werk in een clean room of reserveonderdelen. Zorg er tot slot voor dat ook ondersteuning na de recovery mogelijk is zodat het migreren van de teruggehaalde data in uw systeem vlekkeloos verloopt.
  • Ons bedrijf heeft nog nooit te maken gehad met dataverlies, dus we hoeven geen data recovery plan te hebben. Schijn bedriegt. Als uw bedrijf nog nooit is geconfronteerd met significante downtime of dataverlies, kan men ten onrechte denken dat een proactief beleid niet nodig is. Het implementeren van een dataverliesplan naast een up-to-date en regelmatig onderhouden backup-systeem is net zo belangrijk als de aanschaf van een woonhuisverzekering. Mocht er onverhoopt toch een keer dataverlies optreden, kijk dan verder dan het professionele uiterlijk van de website van een bedrijf en neem contact op met een professioneel data recovery bedrijf die specifieke vragen kan beantwoorden over het getroffen opslagsysteem, database, emailsysteem of virtuele omgeving. Kies een leverancier die voldoende engineering-mogelijkheden heeft en meerdere geografisch verspreide locaties, zodat diverse talen, valuta’s en wetten op de bescherming van data kunnen worden ondersteund. Onderzoek ook of de gekozen leverancier investeert in het ontwikkelen van zijn eigen data recovery software [link http://www.ontrackdatarecovery.nl/verloren-bestanden-terughalen/doe-het-zelf/] en tools en of het bedrijf een gespecialiseerde diensten aanbiedt zodat ook voor de nieuwste technologieën oplossingen op het gebied van data recovery voorhanden zijn.
  • Als er dataverlies optreedt, kan onze IT-afdeling dat oplossen. Slechts enkele bedrijven zijn voorbereid op het slechtste. Als er dataverlies optreedt, kijkt het hele bedrijf hoopvol naar de IT-afdeling. Maar niet iedere organisatie heeft het personeel of de kennis van data recovery die nodig is om snel en goed data terug te halen. Daarnaast heeft ook niet ieder bedrijf een data recovery plan liggen. Het inschakelen van een derde partij ligt dan voor de hand, maar niet alle data recovery leveranciers leveren een overzicht van hetgeen teruggehaald kan worden of zelfs maar toegang tot de engineers die aan uw case werken. Zorg ervoor dat u een leverancier kiest die welwillend is en met u wil samenwerken. Een partij die u op de hoogte houdt van vorderingen en de bestanden die daadwerkelijk teruggehaald kunnen worden. Het is ook raadzaam om een leverancier te zoeken die de resources heeft om spoed-recovery’s uit te voeren, een recovery op afstand of bij u op locatie kan uitvoeren en recovery’s kan doen van proprietary systemen of systemen die uniek zijn voor uw omgeving.
  • Data recovery is in sommige gevallen en voor sommige technologie niet mogelijk. Niet alle data recovery taken, en dus bedrijven, kunnen over één kam geschoren worden. Het is een misvatting dat data alleen teruggehaald kan worden van beschadigde harde schijven, terwijl in werkelijkheid ook data gered kan worden als zich een logische fout voordoet, van complexe databases tot virtuele systemen en zelfs als de data encrypted is. Dataverlies is nooit het einde en er zou altijd een poging gewaagd moeten worden om de data terug te laten halen door een gespecialiseerd bedrijf. Omdat er vaak maar één kans is om verloren data terug te halen is het essentieel om een leverancier te kiezen die iedere opdracht met zorg, aandacht en toewijding behandeld, ongeacht de omvang. Daarnaast zou die leverancier u moeten kunnen helpen bij het prioriteren van de recovery strategie om zo eerst de meest kritische data te lokaliseren en terug te zetten.
  • Door de aard van hun bedrijf weet ieder data recovery bedrijf hoe ze veilig met mijn data om moeten gaan. De veiligheid van data is een belangrijke overweging in ieder data recovery proces. Waar sommige organisaties geloven dat iedere leverancier dezelfde betrouwbare diensten levert, hebben andere bedrijven moeite om hun beschadigde opslagmedia naar een recovery faciliteit te sturen. Niet ieder data recovery bedrijf werkt volgens dezelfde beveiligingsprotocollen, waardoor transparantie van de leverancier over het proces, protocollen en prestaties uit het verleden belangrijk is. Zorg ervoor dat u kiest voor een leverancier die een hoge security standaard hanteert voor het hele recovery proces, niet alleen de daadwerkelijke terughaalfase. Zoek naar een leverancier met een strikt  informatiebeveiligingsbeleid en een uitgebreide, jaarlijkse SAS 70 Type II certificering. Bekijk ook of de leverancier beschikt over een beveiligde ISO-5/Class 100 clean room omgeving en door zowel private als publieke overheden de rechten heeft gekregen om met gevoelige data om te gaan. Tot slot is het essentieel dat de gekozen provider ook versleutelde data kan terughalen en die eveneens in versleutelde vorm kan herstellen.