Ontmoedigd door sharepoint-migraties? - Kroll Ontrack

Press Release

Maandag 18 Februari 2013

Ontmoedigd door sharepoint-migraties?

Door Troy Ronning
18 februari 2013

Description: Lost and Confused Signpost

Toen ik onlangs naar Costa Rica ging voor een welverdiende vakantie, sloeg ik het advies van veel reizigers in de wind en vertrouwde ik gewoon op een goede kaart. Dat leek me een goed plan, maar bleek al snel op een ramp uit te draaien. In Costa Rica hebben veel wegen geen naam of nummer zoals we in de Verenigde Staten gewend zijn. Gelukkig kwam ik een aardige Britse mevrouw tegen die me liet zien hoe ik mijn iPad zonder WIFI of 3G-service als GPS kon gebruiken. Op dat moment realiseerde ik me dat ik, als technoloog, op dat vlak echt de boot gemist had. Dankzij dit uitstekende advies en de bijbehorende leerervaring was de vakantie uiteindelijk toch nog een succes.

Hetzelfde zou je kunnen zeggen over de sharepoint-migratie. Misschien gebruikt u nog steeds SharePoint 2007 of was u net overgestapt naar SharePoint 2010 op het moment dat Microsoft SharePoint 2013 uitbrengt. Het staat buiten kijf dat het product steeds beter wordt en iedereen het wil hebben. Het probleem ligt echter in het migreren van Exchange naar de nieuwste versie. U kunt dit probleem het beste oplossen met deskundig advies van mensen die zich gespecialiseerd hebben in SharePoint. U weet ongetwijfeld wie dat zijn en u zult waarschijnlijk al hun tweets volgen en hun blogs en boeken lezen.

Hoe zou u - met het oog op due diligence – bijvoorbeeld uw gegevens uit de oude omgeving halen wanneer u een gerechtelijk informatieverzoek krijgt of als er zich een calamiteit voordoet? Los van het onderhouden van recoveryfarms met uitgefaseerde hardware of misschien het gebruik van recoverydatabases, blijft er dan nog heel veel handmatig werk over om de gegevens in een bruikbare indeling te krijgen. Daarbij is het de vraag of u eigenlijk wel in de gelegenheid bent dergelijke werkzaamheden uit te voeren terwijl uw tijd toch al zo kostbaar is.

Een van de hulpprogramma's die u in een dergelijk geval kunnen helpen, is Ontrack PowerControls. Met dit hulpprogramma kunt u een offline/ontkoppelde inhoudsdatabase openen, waardoor u toegang krijgt tot de siteverzamelingen, de subsites en uiteindelijk de afzonderlijke items die u moet verzamelen. Dit alles gebeurt zonder SQL en zelfs zonder SharePoint. Vervolgens kunt u gegevens slepen, neerzetten, herstellen en zelfs exporteren naar een vaste schijf van uw keuze. U kunt zelf precies bepalen waar u de gegevens wilt herstellen; er gelden geen beperkingen voor de locatie.

U ziet het: met de juiste hulpmiddelen is alles mogelijk.