Press Release

Woensdag 28 Mei 2014

Kroll Ontrack breidt haar ondersteuning voor geëxternaliseerde opslag en versnipperde bestanden uit met StorSimple SharePoint Database Optimizer

Ontrack PowerControls 7.2 biedt uitgebreide ondersteuning bij het zoeken en herstellen van bestanden voor toonaangevende applicaties voor BLOB storage

Minneapolis, 28 mei 2014Kroll Ontrack, de toonaangevende leverancier van producten en diensten op het gebied van data recovery en e-discovery, introduceerde vandaag Ontrack® PowerControls™ versie 7.2. Ontrack PowerControls is een uitgebreide tool die toegang geeft tot geëxternaliseerde Microsoft SharePoint 2013 data, deze te doorzoeken en te herstellen. Dit product biedt ondersteuning voor StorSimple SharePoint Database Optimizer, naast Metalogix StoragePoint en FileStream. De tool pakt tevens het lastige probleem aan van het direct vanaf een SharePoint 2013 back-up herstellen van versnipperde bestanden, zonder dat de hele database hersteld hoeft te worden.

De StorSimple oplossing gebruikt SharePoint API’s voor het offloaden van omvangrijke BLOB’s uit SharePoint databases. Dit helpt de prestaties van SharePoint-servers op peil te houden en maakt SharePoint disaster recovery eenvoudiger door de omvang van de te herstellen databases te verkleinen. Door gebruik te maken van Ontrack PowerControls 7.2 zijn IT-beheerders in staat om deze geëxternaliseerde databases en versnipperde SharePoint-bestanden tijdens het herstelproces stap-voor-stap op te bouwen.

“Native opslag van content in SharePoint is erg kostbaar. Grote databasevolumes kunnen leiden tot slechte performance. Daarom gebruiken organisaties remote BLOB-oplossingen als StorSimple om BLOB’s te externaliseren en zo opslagkosten te verlagen en de prestaties van de database te verbeteren”, aldus Tom McCaffrey, product director bedrijfsoplossingen van Kroll Ontrack. “Ontrack PowerControls 7.2 stelt IT-beheerders in staat afzonderlijke onderdelen te herstellen zonder dat volledig herstel van de database nodig is.”

Uit de resultaten van een recent onderzoek onder klanten van Ontrack PowerControls blijkt dat 34 procent van de respondenten vaak verzoeken krijgt voor het herstellen van SharePoint-items, lijsten, bibliotheken en mappen. 41 procent van de ondervraagden zei dat ze door het gebruik van Ontrack PowerControls meer dan 50 procent tijd besparen ten opzichte van traditionele herstelmethodes.

“Granulair herstel van items met Ontrack PowerControls 7.2 is een doorbraak op het gebied van zoeken en herstellen van BLOB’s, en we zijn ontzettend blij met het resultaat”, aldus Burzin Patel, marketingmanager voor StorSimple, Microsoft Corporation. “StorSimple-klanten kunnen hiermee belangrijke bestanden gemakkelijk terugvinden, eenvoudig herstellen, en zo veel tijd besparen.”

Behalve StorSimple ondersteunt Ontrack PowerControls 7.2 tevens Microsoft Exchange Server 2013 Service Pack 1 (SP1), Microsoft SharePoint 2013 Service Pack 1 (SP1) en Microsoft Office 2013 Service Pack (SP1). Meer informatie over Ontrack PowerControls kunt u vinden op
http://www.ontrackdatarecovery.nl/ontrack-powercontrols/.