PowerControls 5.1 doorzoeken en herstel items uit SharePoint back-ups

Press Release

Woensdag 4 Februari 2009

Unieke oplossing pakt moeilijkheden aan bij het herstellen en doorzoeken van SharePoint back-ups

Nieuwe versie Ontrack PowerControls Product Suite uitgebreid met mogelijkheden voor SharePoint Recovery

Hoofddorp, 4 februari 2009 – Kroll Ontrack®, aanbieder van Ontrack® data recovery-oplossingen, introduceert Ontrack® PowerControls™ 5.1. Deze nieuwe tool is compatibel met Microsoft® Office SharePoint® Server 2007. Het helpt ICT-beheerders om gemakkelijk en efficiënt items van een SharePoint database te doorzoeken en te reconstrueren.

Ontrack PowerControls biedt voor SharePoint de volgende voordelen:

  • Minimaliseren van de tijd die nodig is om een enkel document, item, lijst, map of bibliotheek terug te halen. Doordat items van een volledige back-up of snapshot individueel hersteld kunnen worden, hoeven beheerders niet langer een full site-herstel toe te passen om items te vinden.
  • Herstel hoeft niet langer op dezelfde locatie. Met Ontrack PowerControls voor SharePoint kunnen gebruikers herstellen naar de originele of alternatieve SharePoint-locaties. Hierdoor kan het herstel direct in een SharePoint-server of een bestandssysteem plaatsvinden. Dit voorkomt de noodzaak van een dure recovery-server en de extra stappen die nodig zijn om sites terug te importeren in een SharePoint-server.
  • Minder tijd nodig om alle passende, specifieke criteria te lokaliseren. Met een geavanceerde zoekoplossing die tussen alle content databases zoekt, kunnen beheerders meerdere criteria definiëren. Denk hierbij aan item type, sleutelwoorden, onderwerp, datum, specifieke gebruikers en bestands- en bijlage-gegevens.
  • Behouden van de data-integriteit van de SharePoint-bron en -doel. Ontrack PowerControls voor SharePoint beschermt de bestaande metadata van de SharePoint-bron en –doel. Het behoudt de data-integriteit door het doen van read-only operaties op de bronbestanden. Het verandert geen gegevens in het doelbestand.
  • Minder kosten nodig voor het herstellen van verloren items. Met Ontrack PowerControls is toegang tot een dure recovery-server niet nodig. De tool kan bestaande content database back-ups lezen. Hierdoor hoeft geen speciale software gekocht te worden om de back-ups te creëren. Ook hoeft het back-up-proces niet aangepast te worden.

“Ontrack PowerControls voor Exchange geeft exchange-beheerders de mogelijkheid om data in edb-files te doorzoeken en te herstellen. Het vindt zijn weg naar de markt bijna vanzelf. Ook in SharePoint-omgevingen zien we dat gegevens per ongeluk verwijderd of fout bewerkt worden en back-ups hersteld moeten worden”, zegt Jaap Jan Visser, country manager Nederland bij Kroll Ontrack. “Met Ontrack PowerControls voor SharePoint is herstellen van specifieke data niet langer een technisch lastig en tijdrovend proces. De waarde van een dergelijke tool voor de meer dan 100 miljoen gebruikers van de populaire ECM-software SharePoint Server 2007 spreekt daardoor voor zich. Richtlijnen en wettelijke regelgeving versterken nog eens de noodzaak van het archiveren of reconstrueren van SharePoint-gegevens.”

De prijs van de Ontrack PowerControls recovery-tool voor Microsoft® Office SharePoint® Server 2007 begint bij 366,30 euro voor één content database.

meer over sharepoint recovery met Powercontrols

meer over exchange recovery met Powercontrols