Press Release

Maandag 1 Augustus 2011

Certificeringsprogramma Kroll Ontrack ook succesvol in Nederland

Dordtsche Computer Handel ontvangt Ipad

Hoofddorp – 01 augustus 2011 – Het eind vorig jaar geïntroduceerde certificeringsprogramma van Kroll Ontrack, de toonaangevende aanbieder van data recovery, computer forensics en andere data management oplossingen, is evenals in andere landen succesvol en wordt zeer gewaardeerd door resellers die het programma hebben doorlopen. Dordtsche Computer Handel (DCH) behoorde tot de eerste gecertificeerde resellers en heeft een iPad gewonnen.

De certificering is een uitbreiding van het bestaande resellerprogramma van Kroll Ontrack. Het belangrijkste doel van de certificering is het verbeteren van de kennis en expertise van de partners. Uit eigen onderzoek van Kroll Ontrack is namelijk gebleken dat menselijke fouten de hoofdoorzaak zijn voor een toename in zakelijk dataverlies. Met behulp van de certificering kunnen de partners hun klanten nog beter van dienst zijn, adviseren over de juiste proactieve maatregelen om de kans op dataverlies te reduceren en samen de beste oplossing aanbieden indien toch dataverlies optreedt.

Om het certificaat te behalen, moeten 4 van de 5 vijf trainingen via verschillende webcasts worden doorlopen. Voorbeelden van trainingen zijn ‘basiskennis over data recovery’, ´veilig wissen van data’ en ´data recovery in virtuele omgevingen’. Inschrijven voor de training kan op www.krollontrack.nl.

Dordtsche Computer Handel is al meer dan 20 jaar actief in de ICT en heeft een sterke reputatie, gebaseerd op de drie pijlers service, prijs en kwaliteit. Dordtse Computer Handel is zeer goed in staat de eisen en wensen te vertalen naar producten en diensten waar de zakelijke of thuis gebruiker behoefte aan heeft.

“Met Kroll Ontrack als partner hebben we toegang tot de beste kennis op het gebied van data recovery. De unieke oplossingen waarbij klanten vooraf precies kunnen zien wat er terug te halen is, zijn uniek en de persoonlijke service spreekt ons aan”, aldus Arjan Rutten, Technisch Directeur van DCH. “Ook al werken we al lang met Kroll Ontrack, de trainingen waren erg nuttig. Het is voor ons nu nog duidelijker geworden dat er meer dataverlies kan optreden als klanten gewoon verder werken op hun computer bij een incident. We zullen onze klanten dan ook gaan adviseren om zo snel mogelijk hulp in te schakelen bij dataverlies. Verder vonden we de training over Ontrack PowerControls en virtuele omgevingen erg verhelderend, dit is vooral interessant voor onze zakelijke klanten.”

“ DCH is een perfect voorbeeld van een Kroll Ontrack certified partner. De klant kan eenvoudig naar de lokale winkel gaan voor service. DCH heeft veel kennis en ervaring en kan vanaf nu niet te gecompliceerde data recoveries zelf snel oplossen”, aldus Jaap Jan Visser, Country Manager van Kroll Ontrack in Nederland. “Middels de trainingen hebben we hen nog beter geïnformeerd over hoe je op een veilige manier data kan vernietigen, wat ze moeten doen bij een exchange migratie of mail recovery en wat er moet gebeuren bij dataverlies in de virtuele omgeving.