Aftrap resellercampagne met Kroll Ontrack Critical Data Kit

Press Release

Woensdag 4 Maart 2009

Kroll Ontrack trapt resellercampagne af met Kroll Ontrack Critical Data Kit

Critical data-specialist biedt resellers toegang tot unieke data recovery-producten en -diensten

Hoofddorp, 4 maart 2009 – Kroll Ontrack®, aanbieder van Ontrack® data recovery-oplossingen, geeft zijn Nederlandse partnerprogramma voor resellers een nieuwe impuls. De speciaal voor de Nederlandse markt ontworpen Kroll Ontrack Critical Data Kit biedt resellers een complete kennismaking met alle producten en diensten van de kritieke data specialist.

Kroll Ontrack wil dat bij resellers met klanten die problemen hebben met hun kritieke data direct de naam van de data recovery-specialist te binnen schiet. Navraag heeft uitgewezen dat velen van hen niet weten welke data recovery-, data vernietiging-, data forensics-, data migratie- en conversie-software en -oplossingen Kroll Ontrack allemaal biedt. Daarnaast geven veel resellers aan in het verleden zaken gedaan te hebben met Kroll, het Noorse IBAS, Ontrack Data Recovery of Vogon. Het blijkt echter niet voor iedereen duidelijk dat Kroll Ontrack hetzelfde bedrijf is met dezelfde diensten en in Nederland beschikt over zijn eigen laboratorium.

Partners kunnen kiezen uit twee manieren van partnerschap: ze bevelen Kroll Ontrack aan (referral) of ‘wederverkopen’ (resellen) de oplossingen. Deelname aan het partnerprogramma biedt vele (financiële) voordelen, maar het belangrijkste is dat resellers een unieke lijn data recovery-producten en -diensten aan hun portfolio kunnen toevoegen. “Door de gespecialiseerde tools en technieken die nodig zijn bij data recovery en vernietiging is het voor veel resellers niet rendabel om zelf deze producten en diensten te ontwikkelen”, zegt Jaap Jan Visser, country manager Nederland bij Kroll Ontrack.

Critical Data Kit
Om resellers kennis te laten maken met Kroll Ontrack’s betrouwbare oplossingen heeft het bedrijf de Kroll Ontrack Critical Data Kit ontwikkeld. De kit is geïnspireerd op één van Kroll Ontrack’s meest bijzondere data recovery-opdrachten ooit: de recovery van een op aarde neergestorte harde schijf van de ontplofte spaceshuttle Columbia. Het hoofd van het Nederlandse laboratorium in Hoofddorp heeft aan deze recovery meegewerkt.

Behalve het partnerhandboek en brochures bevat de Critical Data Kit een cd met proefversies van de software van Kroll Ontrack. Daarnaast zit er een checklist in die resellers uitleg geeft over de te nemen stappen bij gegevensverlies. Verder kan de doos gebruikt worden om een defecte harde schijf veilig naar het Kroll Ontrack laboratorium op te sturen. Ter kennismaking biedt het bedrijf namelijk de eerste ‘economy analyse’ gratis aan. Visser: “Het partnerprogramma en de Critical Data Kit zijn goede voorbeelden van hoe wij het onze partners zo gemakkelijk mogelijk willen maken om zaken met ons te doen.”

ICT-resellers met een KvK-registratie kunnen deelnemen aan het partnerprogramma. Zij kunnen zich aanmelden door het partnerformulier uit de Kroll Ontrack Critical Data Kit in te vullen en op te sturen. Geïnteresseerden kunnen deze gratis aanvragen via www.ontrackdatarecovery.nl/certified_partner/

Voor meer informatie over het resellerprogramma van Kroll Ontrack kunt u kijken op: http://www.ontrackdatarecovery.nl/partners/