Onafhankelijke oplossing oracle database recovery - Kroll Ontrack

Press Release

Vrijdag 17 Oktober 2008

Kroll Ontrack onthult eerste onafhankelijke data recovery-oplossing voor Oracle databases

Hoofddorp, 17 oktober 2008 – Kroll Ontrack® – toonaangevend aanbieder van data recovery en wettelijke technologieën, producten en diensten – biedt nu onafhankelijke ondersteuning voor Oracle®-systemen. Hiermee verbreedt en verbetert het zijn Ontrack® Data Recovery-diensten. Deze waren al beschikbaar voor Microsoft® Exchange, SharePoint® en SQL databases. De uitgebreide ondersteuning biedt bedrijven die Oracle gebruiken een betrouwbare, kosteneffectieve, en professionele oplossing wanneer gegevensverlies plaatsvindt op een Oracle-database.

“Volgens een IDC-rapport uit 2008 bezit Oracle 44 procent van de databasemarkt”, zegt Jaap Jan Visser, country manager Nederland bij Kroll Ontrack. ““Deze oplossing komt tegemoet aan het feit dat er honderden grote ondernemingen zijn die Oracle databases gebruiken en dat gegevensverlies heel schadelijk kan zijn voor de productiviteit en opbrengsten van deze ondernemingen. Met Kroll Ontrack hebben Oracle-administrators een betrouwbare en ervaren data recovery-expert bij de hand.”

Gegevensverlies van databases kan het gevolg zijn van RAID en hardware-failures, interne databasefouten en verwijderde database-entries. Door in-lab, remote en on-site data recovery-mogelijkheden kan Kroll Ontrack snel diensten verlenen voor bijna ieder denkbare  Oracle database recovery-situatie.
Behalve de uitgebreide recovery-capaciteiten voor Oracle-systemen heeft Kroll Ontrack ook post-recovery-applicaties. Hiermee worden de teruggehaalde gegevens terug in een bestaande Oracle-database geplaatst terwijl de originele tabelstructuur en andere belangrijke metadata behouden worden. Deze complete benadering van het recovery-proces bespaart kostbare tijd voor systeembeheerders en -gebruikers. Het helpt hen om zo snel mogelijk weer bij hun gegevens te komen.”