Microsoft Exchange & Sharepoint in the virtual world - Kroll Ontrack

Press Release

Maandag 21 Januari 2013

Microsoft Exchange & Sharepoint in the virtual world

Troy Ronning
21 januari 2013

De adoptie van virtuele omgevingen stijgt met de dag doordat kleinere datacenters meer informatie kunnen opslaan. Maar hoe beschermt u uw data in de applicatielaag en de virtuele machines in die omgeving?

Een proces dat uw virtuele machines en de bijbehorende snapshots beschermt is slechts de eerste stap. De mogelijkheid om een Exchange of Sharepoint database te herstellen zonder de gehele virtuele machine te moeten herstellen, is de tweede stap. Hoewel daarvoor  talloze producten beschikbaar zijn waaruit u kunt kiezen, is die keuze een hele klus op zich. Om het nog wat complexer te maken; het vinden van een oplossing waarmee u bovengenoemde hersteloperatie kunt uitvoeren met een enkele backup, is een nog grotere uitdaging.

Een optie die niet onder het kleed mag worden geschoven is snapshots op basis van volume. Beter nog, als de dubbele snapshots zouden worden verwijderd waardoor louter de wijzigingen worden opgeslagen, zou u uiteindelijk zelfs uw footprint verkleinen. U vraagt zich waarschijnlijk af hoe het met snapshots van het volume mogelijk is om een enkel item of de gehele database te herstellen als zich een databasestoring voordoet? Met conventionele methodes kan de snapshot LUN worden gebruikt om data weer te geven op een specifiek moment. Daarnaast kan de data georganiseerd worden als een drive, waardoor toegang ontstaat tot de virtuele machines waarvan de database kan worden gekopieerd als zich databasestoringen voordoen. Wanneer data nodig is voor een granular recovery, kunt u tools gebruiken als Ontrack PowerControls, die herstel bieden op item-niveau terwijl de snapshot wordt georganiseerd en de data beschikbaar is. Met veel mogelijkheden is het belangrijk om een oplossing te onderzoeken die past in uw disaster recovery beleid, zodat u voorbereid bent als er ooit een granular recovery nodig is.