Beheren van legacy data op tape verminder kosten en risico’s - Kroll Ontrack

Press Release

Woensdag 16 Maart 2016

Beheren van legacy data op tape verminder kosten en risico’s.

Kroll Ontrack lanceert Ontrack® DataAdvisor™ en pakt hiermee de kosten en risico’s aan die verbonden zijn aan het beheren van legacy data op tape.

Ontrack DataAdvisor elimineert de onderhoudskosten van overbodige verouderde back-upsystemen en biedt via een enkelvoudige weergave van doorzoekbare historische back-updata een heldere kijk op legacy data op tape.

Bedrijven gaan steeds vaker gebukt onder protocollen voor legacy-datamanagement en de hoge onderhoudskosten van verouderde systemen om in geval van een aanvraag in verband met wet- of regelgeving toegang tot oude data te behouden. Kroll Ontrack maakte vandaag de lancering van Ontrack DataAdvisor bekend, het antwoord op deze problemen. Deze unieke oplossing voegt back-upcatalogi van verschillende systemen en media samen tot één doorzoekbaar overzicht, en zorgt hierdoor voor een helder beeld van historische data en maakt besparingen op onderhoudskosten mogelijk.

”Het komt voor dat klanten bekennen dat ze wel 100 tien jaar oude tapes in de berging hebben liggen, zonder te weten welke informatie zich op de banden bevindt,” vertelt Jaap Jan Visser, country manager bij Kroll Ontrack Nederland. ”Branches die vooral onderhevig zijn aan wet- en regelgeving, zoals bedrijven in de gezondheidszorg en financiële instellingen, zijn wettelijk verplicht voor een bepaalde periode toegang te houden tot bepaalde gegevens. Ze moeten hierdoor niet alleen de fysieke tapes bewaren, maar ook de dure verouderde systemen om tapegegevens te kunnen restoren. Ontrack DataAdvisor biedt de oplossing door de catalogi van de oude back-ups samen te voegen tot één eenvoudig doorzoekbaar overzicht. Hierdoor weten bedrijven voortaan precies welke informatie in hun tapearchief is opgeslagen, en omdat Kroll Ontrack benodigde gegevens zo kan restoren, kunnen bedrijven hun verouderde systemen in feite helemaal wegdoen.”

Recent onderzoek van Kroll Ontrack onder 720 IT-beheerders van over de hele wereld wijst uit dat 37 procent van de bedrijven meer dan een back-upsysteem tegelijk in werking heeft, wat datamanagement duurder en ingewikkelder maakt. Uit het onderzoek blijkt verder dat 34 procent van de organisaties meer dan 100 tapes bewaart, dat meer dan 50 procent van plan is zijn back-upsysteem in de komende twee jaar te vervangen en dat 43 procent helemaal wil stoppen met het onderhouden van verouderde back-upsystemen.

”Huidige systemen raken verouderd en dit betekent dat bedrijven op den duur zorg moeten dragen voor het onderhoud van meerdere oude back-upsystemen en overlappende gegevens. Dan is de tijd rijp om het legacy-datamanagement te overzien en een weloverwogen, kosteneffectieve beslissing te nemen over de toegang tot data, de opslag, migratie en het verantwoord verwijderen van gegevens,” zegt Tom McCaffrey, productmanager bij Kroll Ontrack.

Het verantwoord wissen van data is een probleem voor bedrijven, een probleem dat nog eens verergerd wordt door de neiging om naar aanleiding van rechtszaken en andere kwesties te veel gegevens te bewaren. Zonder een duidelijk beeld van de informatie opgeslagen op verouderde systemen is het voor ICT’ers moeilijk een selectie te maken van data die echt relevant zijn voor een bepaalde juridische kwestie.

”Wanneer je niet precies weet welke gegevens je hebt, of je kan de benodigde gegevens niet selecteren, is de standaard oplossing om dan maar alles te bewaren,” legt McCaffrey uit. ”Dit is een dure en inefficiënte aanpak, en zadelt bedrijven op met een grote hoeveelheid data zonder mogelijkheid om onbelangrijke gegevens te verwijderen. Ontrack DataAdvisor biedt inzicht in en zekerheid over de inhoud van back-upsystemen, waardoor ondernemingen verantwoorde en geïnformeerde keuzes kunnen maken betreft welke gegevens behouden moeten worden en welke verwijderd kunnen worden.”

De inhoud van de back-upsystemen wordt doorzoekbaar doordat Kroll Ontrack ”catalog” informatie direct van de back-uptapes of van een geëxporteerd catalog-databasebestand importeert. De ”catalog” gegevens worden opgeslagen in de veilige en betrouwbare datacentra van Kroll Ontrack, en de tapes zelf worden bij Kroll Ontrack of een externe leverancier opgeslagen, of teruggestuurd naar de klant. Wanneer klanten bepaalde data nodig hebben kunnen ze die eenvoudig in het register opzoeken en een verzoek indienen om alleen de echt relevante informatie te restoren.

Meer informatie over Ontrack DataAdvisor.