Press Release

Woensdag 30 Maart 2011

Kroll Ontrack biedt high tech data recovery voor een uitgebreide reeks van gevirtualiseerde systemen

Technici van Ontrack Data Recovery Nederland constateren groeiend aantal data recovery opdrachten voor uitgebreide reeks virtualisatie producten

Hoofddorp – 30 maart 2011 – Kroll Ontrack, de toonaangevende aanbieder van data recovery, computer forensics en andere data management oplossingen, kondigt vandaag aan dat het bedrijf nu via zijn in-lab en remote Ontrack® Data Recovery services een uitgebreide reeks virtualisatie producten ondersteunt, waaronder Microsoft® Hyper-V™, Oracle® VM VirtualBox® en Citrix® XenServer ® en VMware® vSphere™ virtuele systemen.

Kroll Ontrack ondersteunt al sinds een aantal jaren data recovery voor VMware-systemen en constateert nu een groeiend aantal data recovery problemen met betrekking tot andere virtualisatie producten, zoals Microsoft Hyper-V, Oracle VM VirtualBox en Citrix XenServer. Volgens het bedrijf is het aantal virtualisatie opdrachten van 2009 tot 2010 wereldwijd met 66% toegenomen. Virtualisatie combineert meer kritische gegevens op minder systemen waardoor de potentiële schade in het geval van gegevensverlies toeneemt. Dit, gekoppeld aan de complexiteit van virtuele systemen, vereist een nieuw niveau van deskundigheid en gespecialiseerde technologie voor data recovery. Door vaardigheden op het gebied van data recovery voor virtuele machines te combineren met het just-in-time model (JIT) van Ontrack Data Recovery, maximaliseert Kroll Ontrack de gegevensbeschikbaarheid in het geval van virtueel gegevensverlies waardoor de continuïteit van het bedrijf en de gegevensintegriteit gewaarborgd blijven.

"Virtualisatie is een groeiende trend die bedrijven de mogelijkheid biedt systemen te consolideren en kosten te besparen”, aldus Jaap Jan Visser, country manager Kroll Ontrack Nederland. "Maar het leidt ook tot meer complexiteit en stelt bedrijfsgegevens bloot aan nieuwe risico's. We constateren ook in Nederland een snel groeiend aantal verzoeken op het gebied van data recovery voor virtuele systemen. Door het ondersteunen van een uitgebreide reeks virtuele systemen kunnen we onze klanten helpen bij het herstellen van hun kritische gegevens."

Bijna de helft van de door Kroll Ontrack in 2010 wereldwijd uitgevoerde data recovery opdrachten voor virtuele systemen werd direct veroorzaakt door menselijke fouten zoals hetper ongeluk verwijderen van een virtual disk, het formateren of de herinstallatie van de virtual machine. Technici van Ontrack Data Recovery melden ook dat corrupte virtual machines, corrupte metadata hardware en RAID fouten tot de meest voorkomende redenen van verlies van gegevens bij virtuele systemen behoren.

"Omdat virtualisatie steeds populairder wordt, is er een toenemend verlies van gegevens", aldus Visser. "Uit de 2010 Symantec Disaster Recovery Study onder IT-managers bleek dat 60% van de gevirtualiseerde servers niet is opgenomen in de huidige plannen voor data recovery en dat 44% van de gegevens op virtuele systemen niet regelmatig worden geback-upt. Binnen elke opslagomgeving is een effectief rampenherstelplan nodig waarin onder andere het regelmatig testen van back-ups, een voorgeinstalleerd remote data recovery station en een betrouwbare data recovery leverancier moet zijn opgenomen om gegevensverlies te vermijden. Extra belangrijk in virtuele omgeving omdat de Recovery time objective (RTO) door de vele lagen meer tijd in beslag kan nemen “

Wat de oorzaak van het gegevensverlies ook is, Kroll Ontrack heeft ervaring in het herstellen van gegevens vanuit de meest desastreuze scenario’s met betrekking tot virtuele infrastructuren, servers, bestandssystemen en werkstations. Als VMware Certified Professional (VSP) en Microsoft Certifed Professional (MCP) kunnen technici van Ontrack Data Recovery, die tevens in het bezit zijn van andere diploma’s voor virtuele systemen, binnen enkele minuten een procedure voor data recovery te starten. Klanten kunnen hierbij kiezen voor een in-lab-herstel, een on-site-herstel of een unieke Ontrack Remote Data Recovery-technologie, een bedrijfseigen service die de snelste, meest geschikte oplossing biedt voor data recovery.

Ga voor meer informatie over Ontrack Data Recovery producten en diensten en herstel vanuit virtuele omgevingen naar http://www.ontrackdatarecovery.nl/vmware-recovery.