Kroll Ontrack herstelt data van overschreven LTO-6 tapes

Press Release

Vrijdag 25 September 2015

Kroll Ontrack herstelt data van overschreven LTO-6 tapes

Ingenieurs van Kroll Ontrack ontwikkelen unieke tools en gereedschap voor het herstellen van data op de nieuwste generatie LTO-6 back-uptapes.

Kroll Ontrack, de voornaamste aanbieder van data recovery en ediscovery, heeft vandaag bekendgemaakt een unieke set van tools en gereedschap te hebben ontwikkeld voor het terughalen van overschreven data op LTO-6 magneetbanden. Dit is een technische doorbraak en een primeur in de wereld van data recovery. Overschreven LTO-6 tapes veroorzaken grote problemen voor bedrijven die deze banden voor hun back-ups gebruiken, omdat de oorspronkelijk data ontoegankelijk zijn geworden en belangrijke informatie voorgoed verdwenen kan zijn.

Kroll Ontrack onderzocht de mogelijkheid gegevens van LTO-6 magneetbanden te herstellen nadat een klant zich meldde omdat data op zijn back-uptape waren overschreven. Dit was per ongeluk gebeurd na een servicebeurt. Kroll Ontrack had eerder al software- en hardwaretools en gereedschap ontwikkeld voor het herstellen van gegevens op eerdere tapemodellen (van LTO-1 tot LTO-5). Het model LTO-6, dat oorspronkelijk in november 2012 uitkwam, bevat echter een paar belangrijke wijzigingen waardoor de bestaande recoverytools voor LTO-tapes niet voor dit nieuwste model werken.

”Het gebruik van LTO-6 banden stijgt en we zien een toenemend aantal tapes dat overschreven is, door software- of administratieve fouten”, vertelt Todd Johnson, vicepresident van afdeling ’data recovery operations’ bij Kroll Ontrack. ”Het moeilijke bij opslagmedia in de vorm van tapes is altijd geweest dat, zodra een nieuw gegevensblok op het begin van een volle band is geschreven, alle data die achter het nieuwe datablok opgeslagen waren, ontoegankelijk worden. Als een band dus per ongeluk geformatteerd werd of deels overschreven werd, was het niet meer mogelijk oude gegevens te herstellen.”

”In een poging de opslagruimte te maximaliseren en een sneller en efficiënter tapemodel te fabriceren, werden ten opzichte van eerdere modellen aanzienlijke veranderingen aan LTO-6 banden aangebracht”, zegt Jeff Pederson, senior technisch manager bij Kroll Ontrack. ”Daarom maakten onze ingenieurs de benodigde aanpassingen om onze recoveryoplossingen compatibel te maken met LTO-6 tapes, zodat we zelfs gegevens kunnen herstellen die per ongeluk gewist zijn. Dankzij onze recoverylaboratoria over de hele wereld hebben ondernemingen en servicebedrijven nu toegang tot deze nieuwe manier van data recovery. Voor zover bekend zijn wij het enige datarecoverybedrijf dat deze service voor LTO-6 banden mogelijk maakt.”

Service aan LTO-6 magneetbanden is onderdeel van Kroll Ontrack’s standaard datarecovery-diensten. Klanten hebben via Kroll Ontrack toegang tot de beste datarecovery-laboratoria en ISO-5/Class 100 cleanrooms, alsook eersteklas service en support.

Meer informatie over recoverydiensten LTO-6 tapes.