Press Release

Maandag 5 Mei 2008

Hard Drive Recovered from Columbia Shuttle Solves Physics Problem

Hard Drive Recovered from Columbia Shuttle Solves Physics Problem

Kroll Ontrack is er in geslaagd om onderzoeksdata te herstellen van een gesmolten harddisk die toebehoorde aan de in 2003 verongelukte Space Shuttle Columbia. De harddisk was tijdens de ontploffing van de Columbia-shuttle in de atmosfeer overduidelijk ernstig verbrand en gedeeltelijk gesmolten. Kroll Ontrack constateerde verder dat niet niet alleen plastic en metalen onderdelen waren gesmolten, maar dat ook de beschermlaag, die de platters tegen stof en vuil moest beschermen, was aangetast.

De harddisk werd tijdens de Columbia-missie gebruikt om data op te slaan van een onderzoek naar de eigenschappen van xenongas in de ruimte. Hoewel gedurende de missie een groot deel van de bevindingen al naar de aarde was gestuurd, wisten de datahersteldeskundige de nog ontbrekende data van een zwaar gehavende harddisk te redden. Hierdoor kon het wetenschappelijk onderzoek alsnog worden gepubliceerd. Robert Berg, hoofdonderzoeker van het CVX-2-project, er zeer gelukkig mee: "De publicatie van de onderzoeksresultaten vormt de afsluiting van een onderzoek dat al meer dan 20 jaar loopt en dat sinds 2003 dagelijks in
mijn gedachten is geweest. Het was een enorme opluchting om dit eindelijk te kunnen publiceren,"

Neem de expertise van 200 data recovery-ingenieurs over de hele wereld. Voeg er dertig jaar ervaring in data recovery aan toe, dan de meest uitgebreide set gepatenteerde data recovery -tools en -processen, plus een ongeëvenaarde betrokkenheid bij klantenservice en je krijgt de perfecte wiskundige vergelijking voor het oplossen van problemen op het gebied van data.