Press Release

Dinsdag 1 November 2011

Kroll Ontrack biedt nieuw data management programma om dataverlies te voorkomen

‘First responder’ programma geeft bedrijven op maat gemaakte adviezen met dataverlies preventie en educatiemateriaal

Hoofddorp – 1 november 2011Kroll Ontrack, de toonaangevende aanbieder van data recovery, computer forensics en andere data management oplossingen, kondigt de lancering aan van haar `First Responder-programma´. Dit unieke educatieve programma helpt organisaties bij het beter beheren van hun belangrijkste elektronische informatie. Daarnaast kunnen IT-professionals met het `First Responder-programma´, dat bestaat uit een reeks interactieve presentaties, meer te weten komen over preventie van dataverlies en data recovery protocollen. Hierdoor kunnen ze hun eigen organisatie evalueren en leren ze hoe dataverlies het beste is te voorkomen.

De risico’s van dataverlies verminderen
Het First Responder-programma, dat via een webinar of bij organisaties op locatie wordt aangeboden, bevat actuele onderwerpen zoals dataverlies, hardwarefouten, virtualisatie/VMware, RAID (serverstructuur), datavernietiging, SSD en cloud computing. Na iedere sessie vullen de deelnemers een beoordeling in over de mate waarop hun organisatie is voorbereid met betrekking tot deze onderwerpen. De zelfbeoordelingen vormen de basis van een op maat gemaakt rapport om organisaties te helpen de risico’s van dataverlies te verminderen.

Organisaties voorbereiden op en beschermen tegen dataverlies “Gedurende de afgelopen decennia zijn er veel nieuwe opslagtechnologieën geïntroduceerd. Van IT-personeel wordt verwacht dat ze weten hoe ze deze hulpmiddelen moeten optimaliseren. Daarnaast moeten ze ook nog de continuïteits- en recovery plannen voor het bedrijf up-to-date houden”, aldus Jaap Jan Visser, Country Manager van Kroll Ontrack Nederland. “Het `First Responder-programma´ voorziet IT´ers van eersteklas educatie en concreet advies over data recovery. Hierdoor kunnen bedrijven zich optimaal voorbereiden op het beschermen van hun organisaties tegen dataverlies.”

“Een protocol in geval van dataverlies is belangrijk voor de algemene gezondheid van een organisatie”, aldus Jaap Jan Visser. “Met meer dan 25 jaar ervaring in de informatiebeheer- en data recovery industrie, beschikt Kroll Ontrack over deskundige protocollen, best-response practices, technologietoepassingen en risicobeheer.”