Press Release

Maandag 4 Februari 2013

Eenvoudig en veilig data wissen met Ontrack Eraser 4.0

Wis grote volumes data van diverse omgevingen en apparaten

Hoofddorp, 4 februari 2013 - Kroll Ontrack, leverancier van producten en diensten rondom data recovery, data management en ediscovery, biedt bedrijven de mogelijkheid om met de Ontrack Eraser 4.0 eenvoudig grote hoeveelheden data te wissen op een verscheidenheid aan apparaten, zoals pc’s, laptops, servers en opslagsystemen.

Ontrack Eraser 4.0 bevat veel nieuwe functionaliteiten, zoals:

  • VMware Drive Wiping: De mogelijkheid om data te verwijderen van VMware-machines, waardoor organisaties er zeker van zijn dat data veilig is verwijderd uit hun virtuele omgevingen.
  • Enhanced System Performance: De verbeterde capaciteit om meer dan 200 apparaten tegelijkertijd te wissen.
  • Enhanced System Reporting: Nieuwe rapportages waarop de fabrikant van de harde schijf, het serienummer en modelnummer en het wisalgoritme dat werd gebruikt om de schijf te wissen aanduidt.
  • Security and Central Management Capabilities: Nieuwe authenticatiefunctionaliteit om er zeker van te zijn dat het wissen op de juiste manier en door de juiste persoon gebeurt.

“In 2011 kwam er 234 miljoen keer gevoelige data van personen op straat te liggen. Onzorgvuldigheid bleek de oorzaak.”, zegt Jaap Jan Visser, country manager bij Kroll Ontrack Nederland. “Dat bevestigt wederom het belang van het veilig en definitief verwijderen van data van oude systemen.”

Meer informatie over Ontrack Eraser 4.0: http://www.ontrackdatarecovery.nl/erase-data/