EenVandaag Panama: de voortgang van het onderzoek - Kroll Ontrack

Press Release

Woensdag 2 Juli 2014

EenVandaag  Panama: de voortgang van het onderzoek

welke data er van de telefoons en camera af te halen zijn

EenVandaag – 02/07-14 11:15 –Wat is er gebeurd in de jungle van Panama met Kris Kremers en Lisanne Froon? DNA onderzoek wees vorige week uit dat de menselijke resten die werden gevonden van de twee vriendinnen uit Amersfoort zijn....van het tweetal? In EenVandaag spreken we met Jaap Jan Visser van Kroll Ontrack over welke data er van de telefoons en camera af te halen zijn.

sitestat

Uitzending gemist

Update Juli 9 source NOS

Het onderzoek naar de gevonden camera en telefoons van Kris en Lisanne heeft 'enige conclusies' opgeleverd. Dat heeft de Panamese justitie bekendgemaakt. De Panamese hoofdofficier van Justitie heeft die conclusies meegedeeld aan de familie van de twee omgekomen vrouwen. Maar wat er volgens de onderzoekers met de vrouwen gebeurd is, is niet naar buiten gebracht.

Foto's en gegevens
Vorige week was hoofdofficier Betzaida de Pittí in Nederland voor overleg met de Nederlandse autoriteiten. Het Nederlands Forensisch Instituut presenteerde toen de resultaten van het onderzoek naar de camera en de twee mobiele telefoons die zaten in de rugzak die op 13 juni per toeval gevonden werd aan de oever van een rivier. De rugzak heeft lang in het water gelegen, maar het is kennelijk toch gelukt om foto's en andere informatie terug te halen uit de camera en de telefoons. In het persbericht van de Panamese justitie staat: "Er is een ontmoeting geweest met de ouders van de jonge vrouwen waar ze uitleg kregen van de Panamese en Nederlandse autoriteiten over het justitiële onderzoek. Daar zijn enkele van de resultaten uit het NFI-onderzoek gedeeld, waarna er ook enige conclusies gedeeld konden worden".

Meer over data recovery mobiele telefoon