Kroll Ontrack lanceert ediscovery.com

Press Release

Maandag 28 Oktober 2013

Kroll Ontrack lanceert ediscovery.com

De kunst van ediscovery wordt wetenschap met ediscovery.com van Kroll Ontrack

Big Data vormt uitdaging voor ediscovery-projecten

Hoofddorp,28 oktober - Kroll Ontrack, leverancier van producten en diensten voor data recovery, datamanagement en e-discovery, biedt op ediscovery.com een nieuw model voor het uitvoeren van ediscovery en een serie nieuwe producten. Met het nieuwe model wil Kroll Ontrack de industrie uitdagen zijn bestaande aanpak, waarbij ieder ediscovery-project als nieuw wordt gezien, te herzien en een aanpak te kiezen waarbij gewerkt wordt met  herhaalbare elementen die de voorspelbaarheid van benodigde tijd, kosten en resultaat in ediscovery-projecten drastisch kunnen verhogen.

Van kunst naar wetenschap

De raad van advies van Kroll Ontrack bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende grote ondernemingen en advocatenkantoren. Deze klanten hebben  gemiddeld 46 nieuwe ediscovery-projecten per jaar, waarbij voor ieder project weer meer ongestructureerde gegevens (Big Data) verspreid over computers, laptops, mobiele apparaten en zelfs sociale netwerken in de cloud moeten worden vastgelegd en verwerkt.

“Organisaties zijn vaak met meerdere ediscovery-projecten tegelijk bezig die gebruikmaken van dezelfde dataset. Daarom zouden die projecten moeten worden benaderd als lopend business proces”, zegt Dean Hager, CEO van Kroll Ontrack. “Met ediscovery.com transformeert Kroll Ontrack ediscovery van een kunst, iets dat bij ieder project opnieuw wordt gecreëerd, tot een wetenschap, iets dat voorspelbaar, betrouwbaar en efficiënt is, en kwalitatief hoogwaardige resultaten biedt.”

Nieuwe producten

Het ediscovery.com-platform van Kroll Ontrack biedt drie producten die probleemloos samenwerken:

  • Ediscovery.com voor Portfolio Management: waarbij ediscovery als een portfolio wordt beheerd in plaats van individuele projecten.
  • Ediscovery.com Review: een tool waarmee organisaties controle krijgen over hun data volume en kosten  door middel van data assessments, analyses, reviews en productie.
  • Ediscovery.com Collect: is ontworpen om tijd en kosten terug te dringen die nodig zijn om data te identificeren, verzamelen en veilig te stellen vanuit Microsoft Exchange en SharePoint.