Press Release

Donderdag 4 December 2014

Kroll Ontrack voorziet klanten van afzonderlijke documentreviewservices met nieuw Europees reviewcentrum in het juridische hart van Londen

Amsterdam/Londen, 4 december 2014. Kroll Ontrack, de vooraanstaande wereldwijde leverancier van producten en diensten op het gebied van ediscovery en dataherstel , maakte vandaag bekend dat in begin januari 2015  het een nieuw documentreviewcentrum zal openen midden in het juridische district van Londen. In dit reviewcentrum, dat is gehuisvest in het Europese hoofdkantoor van Kroll Ontrack in hartje Londen, wordt gewerkt met de modernste reviewtechnologieën. De ruim 40 gespecialiseerde juristen in het team worden op basis van hun kennis en ervaring geselecteerd voor de afzonderlijke zaken.

Door de kwaliteit van de technologie en voorzieningen van Kroll Ontrack zal het centrum de beste juridische reviewers aantrekken in wat in hoog tempo een uiterst concurrerende markt aan het worden is. De in Londen geboden faciliteiten zijn erop ingericht te voorzien in de vraag naar documentreview in zowel het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten. Daarnaast kan de flexibele managed-reviewservice tevens binnen heel Europa worden aangeboden op een locatie naar keuze, inclusief bij de klant zelf. Kroll Ontrack is sterk internationaal georiënteerd en werft reviewers met kennis van vreemde talen, in antwoord op de toenemende vraag van klanten naar deze vaardigheden.

De reviewteams werken met het Kroll Ontrack ediscovery.com Review platform om snel documenten te vinden die relevant zijn voor een specifieke zaak. Het bekroonde1 platform omvat zogeheten TAR-functionaliteit (technology assisted review) en combineert documentreviewvoorzieningen met moderne intelligente prioritering en categorisering, een geautomatiseerde workflow en voorzieningen voor kwaliteitscontrole.

Tim Phillips, Managing Director van Kroll Ontrack International Legal Technologies, zegt hierover:

“We bieden nu al enige tijd een succesvolle documentreviewservice in de Verenigde Staten. In antwoord op de vraag van klanten breiden we onze service nu uit naar Europa, met Londen als onze centrale locatie. Bedrijven en hun juridische partners hebben behoefte aan een efficiënte manier om grote hoeveelheden documenten door te nemen en besteden die diensten tegenwoordig steeds meer uit. Nadat ze eerst offshoring hebben geprobeerd, kiezen ze nu toch liever voor een centrum waar ze het reviewproces actief kunnen begeleiden en er desgewenst fysiek toezicht op kunnen houden. Bovendien willen ze gebruikmaken van e-discoverytechnologieën en documentreviewexpertise van één vertrouwde leverancier.”

Tim Phillips vervolgt: “We bieden onze klanten een totaaloplossing voor e-discovery en documentreview, inclusief ervaren projectmanagers die toezicht houden op het gehele reviewproces. Onze reviewers zijn ervoor opgeleid om als verlengstuk van het juridische team van onze klanten op te treden en als volwaardige partners met hen samen te werken.”

Het centrum van Kroll Ontrack kan alle documentreviewprojecten aan, ongeacht het juridische gebied, de taal, documentvolumes of deadline. De documentreviewjuristen ontvangen zeer gerichte training in het optimaal toepassen van de Kroll Ontrack-technologie, wat zich vertaalt in een grotere efficiëntie en lagere kosten.

De opening van het Londense documentreviewcentrum is een belangrijk onderdeel van de algehele wereldwijde strategie van Kroll Ontrack om e-discoveryservices te bieden waar en wanneer klanten die nodig hebben. Bedrijven en advocatenkantoren buiten het Verenigd Koninkrijk kunnen met het Londense reviewcentrum werken of gebruikmaken van de managed-reviewservice van Kroll Ontrack op locaties naar keuze binnen heel Europa, met inbegrip van hun eigen locatie. Kroll Ontrack heeft ook documentreviewcentra in de Verenigde Staten en is van plan om meer centra te openen binnen en buiten Europa.

Daniel Kavan, Manager van Kroll Ontrack’s Evidence Consultancy and Managed Review Service in Londen vertelt:

“Ons Londense documentreviewcentrum is opgezet in een tijd waarin het aanbod in de juridische dienstverleningssector steeds verder versnippert, als gevolg van de exponentiële groei in datavolumes en de beschikbaarheid van innovatieve juridische technologieën. Hierdoor hebben juristen nieuwe mogelijkheden voor het beheren van documentreviewprojecten gekregen, zoals uitbesteding aan gespecialiseerde dienstverleners. Onze juridisch gekwalificeerde reviewers leveren effectieve resultaten dankzij hun uitgebreide ervaring en expertise en de inzet van ons documentreviewplatform. Door samen te werken met een vertrouwde, internationale naam zoals Kroll Ontrack kunnen advocatenkantoren en hun klanten vertrouwen op hoogwaardige documentreviewservices die de vereiste resultaten leveren voor slechts een fractie van de kosten.”

Kroll Ontrack heeft onlangs tevens voorzien in de behoefte aan data-analyse binnen de eigen landsgrenzen met de opening van een nieuw datacentrum in Duitsland. Daarnaast kunnen klanten met het Onsite-platform op hun eigen locatie aan de slag met documentreview.

Ga voor meer informatie over de producten en diensten van Kroll Ontrack naar www.ediscovery.com/nl

Over Kroll Ontrack Inc.
Kroll Ontrack levert technologische services en software waarmee juridische instanties, bedrijven, overheidsinstellingen en consumenten data op efficiënte en kosteneffectieve wijze kunnen beheren, herstellen, doorzoeken, analyseren en produceren. Naast bekroonde software biedt Kroll Ontrack ook diensten op het gebied van dataherstel, datavernietiging, e-discovery en documentreview. Ga voor meer informatie over de producten en diensten van Kroll Ontrack naar: www.ediscovery.com/de of volg @KrollOntrackEU op Twitter.

  1. In 2014 ontving Kroll Ontrack de “Best Predictive Coding Award” (Best of The NLJ) en werd hun product uitgeroepen tot “Best Predictive Coding Solution” (NYLJ Reader Rankings).

 

 

Contactpersonen voor de media
Contactgegevens Citigate, Dewe Rogerson:
Judith Massey/Charlotte Pascal/Camilla Medd
+44 20 7282 2987 / 1021 / 2846
Tel: judith.massey@citigatedr.co.uk