Press Release

Donderdag 15 Maart 2012

Kroll Ontrack lanceert hulpmiddel ter bestrijding van corruptie en identificatie van onrechtmatig gedrag

Nieuwe compliance-controle en interne audit service bevorderen naleving van regelgeving en uitvoering van interne audits voor compliance-navolging van bedrijven.

"Er bestaat steeds meer regelgevende activiteit wereldwijd met agressievere anti-corruptiemaatregelen en een groter aantal Kartelonderzoeken"

Kroll Ontrack, toonaangevende leverancier van informatiebeheer, gegevensverzameling en juridische technologische producten en diensten, kondigde vandaag de lancering aan van zijn compliance-controle en interne audit service waarmee organisatie geholpen worden vroegtijdig foute handelwijzen te detecteren, zoals corrupte praktijken en gedrag dat in strijd met de concurrentie is. Kroll Ontrack, die zich verbindt tot het leveren van vernieuwende, juridische technologische oplossingen, biedt ondernemingen en advocaten de mogelijkheid electronisch bewaarde informatie (ESI) te controleren, voor hun procesvoering en interne onderzoeken, naast proactieve interne audits voor de controle van regelgeving-compliance. Deze nieuwe dienst, samen met de door het bedrijf opgezette Ontrack® Advanceview™ technologie voor de vroegtijdige evaluatie van gevallen, zal ondernemingen bijstaan in hun demonstratie dat zij over de juiste procedures beschikken om omkoperij te vermijden, zoals dit vereist wordt door de Engelse Wet ter preventie van omkoperij(Bribery Act).

De nieuwe Kroll Ontrack service en geavanceerde Ontrack Advanceview technologie voor de vroegtijdige evaluatie van gevallen stellen bedrijven in staat de graad van mogelijke blootstelling aan juridische actie en de noodzaak voor herstelmaatregelen te evalueren. Compliance teams hebben met behulp van een gehoste service toegang online tot gerichte bedrijfsgegevens waar dan ook ter wereld, en kunnen zo medewerking verlenen zonder de noodzaak hiervoor software te verkrijgen of te beheren. Ervaren adviseurs kunnen bedrijven bijstaan in het ontwerpen en implementeren van een technisch controleprogramma en intern auditproces, aangepast aan de individuele behoefte voor ieder geval.

Kroll Ontrack en zijn e-discovery diensten en online controlehulpmiddelen kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van interne audits en compliance-controles, aangedreven door verschillende omstandigheden zoals:

  1. Interne audit voor anti-concurrentiegedrag: Bedrijfspraktijken kunnen worden onderzocht ter garantie van concurrentiewetten-compliance.
  2. Due diligence audit na fusie: Om te garanderen dat een recent verworven onderneming aan bedrijfsethiek en praktijken voldoet.
  3. Interne en bedrijfspraktijken na een regelgevend onderzoek: Na een concurrentie-onderzoek van autoriteiten, kan het noodzakelijk zijn een controle of audit van specifieke bedrijfspraktijken in andere markten of verwante productlijnen uit te voeren.
  4. Onderzoek naar veronderstelling van afkoperij: Snelle ondervraging van emails en grote hoeveelheden documenten om op korte termijn te kunnen evalueren of er sprake is van een probleem, en of het noodzakelijk is om dit zelf aan de autoriteiten aan te geven.
  5. Interne audits voor controle van fraude en diefstal van het bedrijf: Biedt de mogelijkheid tot routine proactieve controle van hoge risico bedrijfspraktijken, transacties, of afdelingen om te verzekeren dat deze niet door diefstal of fraude zijn aangetast.

"Er bestaat steeds meer regelgevende activiteit wereldwijd met agressievere anti-corruptiemaatregelen en een groter aantal Kartelonderzoeken,” aldus Jaap Jan Visser, country manager voor Kroll Ontrack Nederland “Vanwege de zware strafmaatregelen en reputatiebenadeling die gepaard gaan met de overschrijding van regels, bestaat er de noodzaak voor een proactieve respons om mogelijke overtredingen te bestrijden."

Verwacht wordt dat de Bribery Act in 2011 in het Verenigd Koninkrijk van kracht gaat. Deze omvat verschillende delicten waaronder een nieuw delict voor handelsbedrijven die geen poging doen om afkoperij te voorkomen. Deze is niet alleen van toepassing op bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, maar beslaat ook buitenlandse handelsorganisaties die in het Verenigd Koninkrijk zaken doen, of commissies of omkoperij door deze bedrijven waar dan ook ter wereld. Op deze wijze zullen de Britse autoriteiten nu ruime juridische armslag hebben. Ook bekrachtigen andere Europese landen in Europa anti-corruptiemaatregelen.

In de V.S. zijn er ook stappen gemaakt voor de bekrachtiging van de Foreign Corrupt Practices Act (Anti-corruptiewet voor buitenlandse praktijken). Er bestaat steeds meer internationale samenwerking om de corruptie wereldwijd uit te bannen. Om deze reden is het belangrijk dat bedrijven op internationaal gebied proactieve interne audits en compliance-controles uitvoeren. Kroll Ontrack heeft dit onderkend en geeft hier een antwoord op.

Het Ontrack Advanceview hulpmiddel biedt bedrijven de mogelijkheid emails en andere electronisch bewaarde informatie vroegtijdig te zien. Met behulp van zijn technologie voor de vroegtijdige evaluatie van gevallen kunnen grote hoeveelheden gegevens worden geanalyseerd om snel het gevaar van een foute handelwijze te bespeuren. De krachtige technologie van Ontrack Advanceview behelst krachtige zoek-, controle- en onderzoekscapaciteiten waaronder gegevensanalyse. Deze ultramoderne functionaliteit verhoogt aanzienlijk de snelheid van controle van documentatie, zodat bedrijven risicodocumenten snel kunnen spotten en onderzoekslijnen uitzetten. Zo hebben advocaten en compliance-teams controle over hun gegevens met de kostenvoordelen en veiligheid van een gehoste omgeving. Het Ontrack Advanceview hulpmiddel betekent een besparing van tijd en geld aan IT-beheer, hardwareconfiguratie, gespecialiseerde software of licentietarieven voor gelijksoortige softwarehulpmiddelen.

Voor meer informatie over de Kroll Ontrack compliance-controle en interne auditservice klik hier