EasyRecovery met data protectie en wissen van data - Kroll Ontrack

Press Release

Woensdag 18 September 2013

EasyRecovery met data protectie en wissen van data

Productbericht

Kroll Ontrack breidt EasyRecovery tool uit met data protectie en wissen van data Ontrack Easy Recovery biedt gebruikers bescherming, recovery en vernietiging van data

Hoofddorp, 17 september 2013 - Kroll Ontrack, leverancier van producten en diensten voor data recovery, datamanagement en e-discovery, brengt de nieuwste versie van zijn EasyRecovery tool op de markt. In versie 11 kunnen gebruikers beschikken over onder meer SMART scan technology om de staat van de harde schijven te monitoren en de mogelijkheid om data definitief te verwijderen op file- en folderniveau.

Permanente vernietiging van (virtuele) data

“Organisaties zoeken kosteneffectieve oplossingen om data te beheren over de gehele informatielevenscyclus”, zegt Jaap-Jan Visser, country manager Nederland bij Kroll Ontrack. “Met Ontrack EasyRecovery kunnen gebruikers hun data pro-actief beschermen tegen verlies en ervoor zorgen dat informatie op een gedegen manier vernietigd wordt, zelfs in virtuele omgevingen.”

EasyRecovery bevat een aantal sterke functionaliteiten, waaronder:

  • SMART scan: Met ‘Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology’ kunnen IT-professionals en thuisgebruikers de gezondheid van hun harde schijven proactief monitoren om downtime en dataverlies te voorkomen. In luttele seconden identificeert SMART scan de hoeveelheid en type data die worden gebruikt, de conditie van de sectoren en andere kritieke punten, waardoor gebruikers geïnformeerde beslissingen kunnen maken over het al dan niet vervangen of repareren van harde schijven, budget voor nieuwe hardware om dataverlies te voorkomen of eenvoudigweg schijfruimte op te schonen.
  • Permanente datavernietiging: Ontrack EasyRecovery 11 biedt permanente vernietiging op bestand- en folderniveau en bij het vrij maken van extra schijfruimte. Het wissen van data verkleint het risico van sluimerende digitale sporen.
  • Data recovery en vernietiging in virtuele omgevingen: In de Enterprise-versie kunnen IT-professionals verloren of verwijderde data uit virtuele omgevingen terughalen met EasyRecovery 11. Daarnaast biedt het product permanente en veilige vernietiging van virtuele bestanden en folders.

Een gratis trialversie van EasyRecovery 11 is te downloaden op: http://www.ontrackdatarecovery.nl/easy-recovery/