Press Release

Woensdag 13 Juni 2012

Kroll Ontrack steekt ´s werelds meest gebruikte doe-het-zelf recovery software in een nieuw jasje

Ontrack EasyRecovery 10 heeft volledig nieuwe interface en ondersteunt nu ook Apple OS naast Microsoft Windows

Hoofddorp, 13 juni 2012 – Kroll Ontrack, de toonaangevende aanbieder van data recovery, computer forensics en andere data management oplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van haar nieuwe Ontrack® EasyRecovery™ software, de meest gebruikte doe-het-zelf softwaretool voor data recovery. Ontrack EasyRecovery heeft een nieuwe, intuïtieve gebruikersinterface, ondersteunt besturingssystemen van zowel Mac® als Microsoft Windows®, maar ook verschillende stationtypes en bestandsformaten. Het programma is beschikbaar als proefversie zodat gebruikers kunnen nagaan welke verloren data hersteld kan worden voordat ze de software kopen.

"Of dataverlies nu word veroorzaakt door per ongeluk data te wissen, een virusinfectie of partities die niet meer toegankelijk zijn of niet meer willen opstarten, dankzij Ontrack EasyRecovery kunnen bedrijven en thuisgebruikers snel en makkelijk gegevens herstellen via de intuïtieve datarecovery wizard", aldus Jaap Jan Visser, Country Manager Kroll Ontrack Nederland. "De robuuste functionaliteit van de software in combinatie met de proefversie, die de gebruiker exact laat zien welke data kunnen worden hersteld, garandeert een snelle en doeltreffende recovery nog voordat de software wordt gekocht."

Ontrack EasyRecovery kan heel snel worden geïnstalleerd zodat de meeste gebruikers al na enkele minuten het programma hebben opgestart en gegevens kunnen herstellen. De krachtige scan software stelt een bestandslijst samen met alle herstelbare data op lokale/externe harde schijven (HDD/SSD), optische en digitale media, memory cards,  iPods, tablets en mobiele telefoons die functioneren als verwijderbare opslag en schijfbeeldbestanden.Een preview van de herstelbare data is beschikbaar en alle herstelbewerkingen zijn veilig.De software is onder meer beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Chinees en Japans.

Ontrack EasyRecovery is verkrijgbaar in drie versies met een jaarlijkse, hernieuwbare licentie. Zo kunnen gebruikers profiteren van onbeperkt data recovery op lokale opslagschijven en externe media. Bovendien werkt de tool op alle schijfcapaciteiten.

  • Ontrack EasyRecovery Enterprise: Een oplossing voor recovery via het netwerk voor bedrijven die verschillende werkstations moeten beveiligen. De belangrijkste mogelijkheden zijn: RAID recovery voor zowel het software- als hardware RAID, netwerkondersteuning voor remote data recovery ondersteuning en geavanceerde functies zoals onze speciale diagnostische opties en tools.
  • Ontrack EasyRecovery Professional: Een professionele tool die is uitgerust met een geavanceerde set recoverymogelijkheden, zoals een intensieve functie voor uitgebreid scannen die geschikt is voor alle recoverysituaties en andere geavanceerde configuratie-instellingen.
  • Ontrack EasyRecovery Home: Een uitgebreide tool voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een snelle en gebruiksvriendelijke software om digitale foto's, films, muziek en belangrijke documenten te herstellen. Deze software maakt recovery mogelijk op plaatselijke harde schijven, waaronder leeggemaakte prullenbakken of prullenmanden en ondersteunt de meeste mediatypes: harde schijven, optische en digitale media.

Gebruikers kunnen vanaf nu een gratis proefversie downloaden van Ontrack EasyRecovery