Toenemende vraag lokale e-discovery services en nieuw datacenter

Press Release

Woensdag 12 November 2014

Toenemende vraag naar lokale e-discoveryservices maakt nieuw datacenter van Kroll Ontrack in Duitsland tot een succes

Sinds mei 2014 zijn er 56 miljoen pagina's geüpload in reviewdatabases die worden gehost in Duitsland

Amsterdam - 12 november 2014. Kroll Ontrack, de vooraanstaande wereldwijde leverancier van e-discoverytechnologieën en -services voor bedrijven die verwikkeld zijn in rechtszaken en juridische onderzoeken, heeft vandaag bekendgemaakt dat de vraag naar e-discoveryservices, waarin het nieuwe datacenter in Duitsland voorziet, enorm is toegenomen.

Sinds de opening van het datacenter in mei 2014 heeft Kroll Ontrack al 56 miljoen pagina's aangeleverd voor de reviewdatabases die in Duitsland worden gehost. Daarnaast is al ruim 7.000 GB aan data gekopieerd voor verwerking.  Het bedrijf host reviewdatabases voor Duitse advocatenkantoren en hun klanten die verwikkeld zijn in rechtszaken en juridische onderzoeken in uiteenlopende branches.

De opening van het datacenter in Duitsland is het antwoord van Kroll Ontrack op de toenemende vraag naar lokale e-discoveryservices, waarvoor als vereiste geldt dat data in het kader van rechtszaken of juridische onderzoeken niet in het buitenland worden verwerkt, maar binnen de landsgrenzen worden geanalyseerd.  De opening van het datacenter viel samen met de lancering van ediscovery.com Onsite, een stand-alone, onafhankelijke e-discoveryoplossing die door bedrijven in heel Europa intern kan worden gebruikt, achter hun eigen firewall.

Dit betekent dat Europese bedrijven nu kunnen beschikken over de flexibiliteit, controle en beveiliging die nodig is voor het succesvol managen van hun elektronische bewijsvoering en e-discoveryverplichtingen, op de locatie die het beste aansluit bij hun behoeften.

“De opening van het datacenter in Duitsland maakt deel uit van onze wereldwijde inspanningen voor onze klanten, die behoefte hebben aan lokale e-discoveryoplossingen”, vertelt Tim Phillips, Managing Director van Kroll Ontrack International Legal Technologies. “We zijn erg blij met de grote vraag naar onze services in Duitsland, afkomstig van zowel advocatenkantoren als bedrijven uit bijvoorbeeld de autobranche, elektronica, engineering, financiële dienstverlening en verzekeringen, fabricage, logistiek, technologie en transport.   Er wordt in Europa steeds meer gebruikgemaakt van e-discoverytechnologieën, in zowel nationale als internationale rechtszaken en onderzoeken.  We gaan de dienstverlening aan onze klanten dan ook verder uitbreiden met nog meer nationale e-discoveryoplossingen, door in 2015 in Frankrijk een datacenter te openen.”

Helmut Sauro, Senior Consultant bij Kroll Ontrack in Duitsland licht verder toe: “Dankzij onze dienstverlening kunnen onze Duitse klanten nu gemakkelijker voldoen aan de wetgeving omtrent databescherming, en wordt bovendien de betrouwbaarheid van hun data beter gewaarborgd.  De vraag naar lokale e-discoveryservices in Duitsland heeft onze verwachtingen overtroffen.  We zullen onze Duitse consultancyservices op het gebied van e-discovery uitbouwen, zodat we onze klanten niet alleen kunnen voorzien van innovatieve technologieën, maar ook van lokale expertise. Zo kunnen ze onze services optimaal benutten en kunnen ze de uitdagingen van e-discovery het hoofd bieden.”

Datacenter Duitsland
Kroll Ontrack beschikt over ultramoderne datacenters in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan en sinds kort Duitsland, en beheert meer dan 20 petabytes aan actieve datastorage voor zijn klanten.

Het nieuwe datacenter in Frankfurt biedt zeer uitgebreide beveiliging en ongeëvenaarde faciliteiten voor missiekritieke applicaties zoals e-discovery. Via dit nieuwe datacenter kunnen bedrijven en advocatenkantoren in Europa gebruikmaken van de e-discoverytechnologieën van Kroll Ontrack voor het verwerken en filteren van data. Daarnaast biedt Kroll Ontrack een tool voor documentreview dat in elk stadium van een juridische zaak kan worden ingezet. De intelligente technologie zorgt daarbij voor beperking van datavolumes en kosten.

Ediscovery.com Onsite
Voor zaken waarin data een zeer vertrouwelijke rol spelen, waarop strikte privacywetten van toepassing zijn of waarbij de klant de data in eigen beheer wil houden, kan Kroll Ontrack ediscovery.com Onsite installeren, een compleet onafhankelijke e-discoveryoplossing.  Deze stand-alone oplossing kan snel worden uitgerold op elke willekeurige locatie. Kroll Ontrack installeert de oplossing, die bestaat uit hard- en software, waarna e-discoveryprojecten op locatie kunnen worden verwerkt. Het technisch management van de oplossing wordt ter plekke of extern door Kroll Ontrack uitgevoerd.

Ga voor meer informatie over de producten en diensten van Kroll Ontrack naar http://www.ediscovery.com/nl

Over Kroll Ontrack Inc.

Kroll Ontrack levert technologische services en software waarmee juridische instanties, bedrijven, overheidsinstellingen en consumenten data op efficiënte en kosteneffectieve wijze kunnen beheren, herstellen, doorzoeken, analyseren en produceren. Naast bekroonde software biedt Kroll Ontrack ook diensten op het gebied van dataherstel, datavernietiging, elektronische discovery en documentreview. Ga voor meer informatie over de producten en diensten van Kroll Ontrack naar: www/ediscovery.com/nl of volg @KrollOntrackEU op Twitter.

Contactpersonen voor de media:
Contactgegevens Citigate, Dewe Rogerson:
Charlotte Pascal/Judith Massey
Tel: +44 20 7282 1021 / 2987
E-mail: charlotte.pascal@citigate.co.uk / judith.massey@citigatedr.co.uk