Data terughalen iPhone /mobiele apparaten van Apple met 60% verbeterd

Press Release

Dinsdag 2 September 2014

Kroll Ontrack verbetert terughalen data van Apple iPhone en mobiele apparaten van Apple met 60%

Technologische doorbraak maakt een wereld van verschil voor consumenten die gegevens verliezen op de nieuwste mobiele apparaten van Apple

2 september 2014 – Consumenten die gebruik maken van de nieuwste mobiele apparatuur van Apple, inclusief iPhones en iPads, kunnen nu bijvoorbeeld foto’s herstellen die verloren zijn geraakt tijdens een storing die van invloed is op het besturingssysteem.

Kroll Ontrack, de toonaangevende aanbieder van producten en diensten op het gebied van data recovery en ediscovery, heeft vandaag aangekondigd dat zijn engineers een unieke mogelijkheid hebben ontwikkeld voor het herstellen van gegevens van de nieuwste Apple mobile devices. Deze apparaten kunnen een logische fout hebben, waarbij het apparaat blijft hangen in “Recovery” of “Device Firmware Upgrade (DFU)” modus. Deze storingen kunnen als gevolg hebben dat versleutelde gegevens op deze apparaten ingesloten raken. Kroll Ontrack heeft echter een manier gevonden om dit tijdelijk te omzeilen door de inloggegevens van de consumenten te gebruiken voor het benaderen van de gegevens.

Deze nieuwe methode verhoogt de kans op het herstel van versleutelde gegevens op de nieuwste iPhones en iPads tot wel 60%.
“Logische fouten, zoals OS-upgrade storingen en corrupte software, zorgen ervoor dat gebruikers een iPhone of iPad hebben die wel functioneel is, maar waarop gegevens niet meer toegankelijk zijn”, verteld Troy Hegr, Technolgy Manager van Kroll Ontrack. “Tel dat op bij de nieuwste generatie mobiele apparaten van Apple met versleutelde gebruikersgegevens en het succes op herstel van gegevens is minimaal, omdat rechtstreekse toegang tot versleutelde gegevens niet mogelijk is.”

Voortbordurend op een lange geschiedenis op het gebied van het leveren van de meest robuuste Mac toolset voor gegevensherstel die op de markt verkrijgbaar is, hebben de engineers van Ontrack Data Recovery een unieke mogelijkheid ontwikkeld om het besturingssysteem te repareren. Gegevens voor alle mobiele apparatuur van Apple zijn daarna benaderbaar, inclusief de iPhone 5S en iPad Air, die versleutelde hardware hebben. In combinatie met de al bestaande uitgebreide mogelijkheden om gegevens van non-hardware versleutelde Apple apparaten te herstellen, verbetert deze methode de kans op het herstellen van foto’s, video’s, contacten, SMS, notities, kalender en andere kritische inhoud van het mobiele apparaat aanzienlijk. Met een diagnostisch rapport dat inzichtelijk maakt wat de kwaliteit is van de te herstellen bestanden op het Apple apparaat, kunnen gebruikers bepalen welke gegevens ze precies willen herstellen, nog vóór ze kosten gaan maken voor het daadwerkelijke herstel. Als het herstel eenmaal is voltooid is, levert Kroll Ontrack de ruwe bestanden en het back-up bestand aan die gebruikt kunnen worden om iTunes volledig terug te zetten op hun mobiele Apple apparaat. Dit is tegelijkertijd een herstelpunt voor toekomstig gebruik.

“Klanten kwamen bij ons voor hulp bij het herstellen van versleutelde gegevens op hun nieuwere mobiele Apple apparaat, omdat er geen commerciële oplossingen beschikbaar zijn. We hebben de problemen onderzocht en hebben onze eigen oplossing ontwikkeld, zoals we dat vaker doen”, voegt Hegr toe. “Onze oplossing gaat niet volledig voorbij aan de versleuteling, maar omzeilt tijdelijk de corrupte logica zonder het apparaat te “kraken” om de gegevens te kunnen benaderen met de toegangsgegevens van de klant.”

Voor nadere informatie over de bewezen herstelmogelijkheden en het volledige assortiment hulpmiddelen voor gegevensherstel, bezoek  Mobiele telefoon en tablet data recovery