Press Release

Vrijdag 1 Augustus 2014

Kroll Ontrack kondigt data recovery mogelijkheid aan voor VMware Virtual SAN

Ontrack Data Recovery-specialisten herstellen met succes virtuele machines van het nieuwe Virtual SAN opslagsysteem

Hoofddorp – 1 augustus 2014 - Kroll Ontrack, de toonaangevende data recovery- en e-discovery-provider, kondigde vandaag haar mogelijkheden aan voor het herstellen van data voor VMware® Virtual SAN. Hoewel de software pas sinds maart 2014 op de markt is, is het Kroll Ontrack al gelukt voor een klant in Nederland data van verschillende harde schijven te herstellen die beheerd worden door VMware Virtual SAN. Door de gezamenlijke inzet van Ontrack Data Recovery engineers wereldwijd, was Kroll Ontrack in het bijzonder in staat om alle gegevens die waren opgeslagen in de virtuele machines van 15 schijven en 3 SSD's te herstellen.

"Aangezien de specifieke opslagoplossing met Virtual SAN nog maar enkele maanden op de markt is, is er nog niet veel ervaring met het herstellen van gegevens van schijven die beheerd worden door deze virtuele software. Wij zijn er dan ook erg trots op dat het ons voor de eerste keer is gelukt de volledige data te herstellen van virtuele machine van vSAN harde schijven," aldus Jeff Pederson, manager data recovery operations bij Kroll Ontrack. "Met nieuw opgedane kennis en een ontwikkelde toolset voor deze systemen, kunnen we vanaf nu Virtual SAN herstelverzoeken vlot afhandelen."

Bij de initiële Virtual SAN-herstelpoging zorgden fouten in twee SSD's van de Virtual SAN voor een uitval van tweederde van het opslagsysteem. Dit resulteerde in het verlies van belangrijke bedrijfsgegevens op vier grote virtuele machines. Een knooppunt binnen een Virtual SAN-architectuur is een host die maximaal vijf harde schijven en een SSD-flashdrive kan bevatten. Dit is een vereiste en werkt als een caching-apparaat. In dit geval bestond het Virtual SAN-opslagsysteem uit drie knooppunten met 5 schijven en voor elk 1 SSD. Aangezien Virtual SAN alle gegevens beheert en opslaat in een gecombineerd geheugencluster, moesten de engineers van Ontrack Data Recovery de volledige gegevens van alle 15 schijven herstellen.

Naast het herstellen van een virtuele machine vanaf een normale defecte schijf of van een normale SAN, was het nodig van elke schijf de gedeelde delen van de virtuele machines en verschillende andere unieke Virtual SAN-bestanden en bestandtypes te adresseren. Om dit voor elkaar te krijgen, moesten de engineers van Ontrack Data Recovery een geheel nieuwe oplossing ontwikkelen om de benodigde “description” bestanden en logbestanden te vinden, te combineren en opnieuw op te bouwen om zo de benodigde virtuele machines opnieuw op te bouwen.

Voor meer informatie over het herstellen van harde schijven van Virtual SAN en volledige Virtual SAN-opslagsystemen, ga naar

http://www.ontrackdatarecovery.nl/herstel-virtuele-systemen/

http://www.ontrackdatarecovery.nl/san-recovery/