Doorbraak Data recovery iPhone, iPad en iPod

Press Release

Woensdag 23 Mei 2012

Doorbraak Data recovery iPhone, iPad en iPod

Kroll Ontrack kondigt een doorbraak aan in data recovery op persoonlijke Apple apparatuur

Hoofddorp, 23 mei 2012Kroll Ontrack, de toonaangevende aanbieder van data management, data recovery en digitaal forensisch onderzoek, kondigde vandaag nieuwe datarecovery technieken aan om logische storingen of fouten op te lossen in het besturingsprogramma (OS) op persoonlijke Apple apparatuur, waaronder iPhones, iPads en iPod. Uitgerust met beproefde en uitgebreide mogelijkheden voor data recovery voor zowel logische als fysieke defecten, biedt Kroll Ontrack momenteel de meest uitgebreide data recoveryservice voor Apple apparatuur die op de markt verkrijgbaar is. Door middel van een diagnostisch rapport dat de kwaliteit van de herstelbare Apple programmabestanden weergeeft, weten klanten precies wat zij ervoor terug krijgen voordat ze zich aan de kosten voor herstel verbinden.

Voortbouwend op een lange geschiedenis als aanbieder van data recovery met het hoogste slagingspercentage en leverancier van de meest robuuste Mac hersteltools in de branche, heeft Kroll Ontrack gespecialiseerde tools en een unieke mogelijkheid ontwikkeld om gegevens te herstellen die logisch gezien ontoegankelijk zijn in het permanente geheugen van een Apple apparaat. Gebruikelijke logische storingen die tot gegevensverlies leiden zijn gewiste bestanden, corrupte software, verkeerde wachtwoorden en OS opwaarderingsproblemen.

Volgens het overkoepelende Amerikaans Economische Onderzoek van het CNBC, beschikt ruim 50 procent van alle Amerikaanse huishoudens over ten minste één Apple product, zoals een iPad, iPhone of iPod touch. In samenhang met het wijdverbreide gebruik van Apple apparatuur zien we een toename van het aantal back-up mogelijkheden – of het nu gaat om cloud of back-up software. Echter, wanneer mensen hun back-up willen gebruiken, is het mogelijk dat deze niet up-to-date, toegankelijk of goed is. Als gevolg daarvan heeft Kroll Ontrack de afgelopen 12 maanden een toename van 350 procent waargenomen wat betreft herstelaanvragen voor persoonlijke Apple apparatuur. Het meest gevraagde data recovery voor deze apparatuur betreft foto’s/video’s en contactpersonen, gevolgd door aantekeningen en tekstberichten. Naast de toename in het gebruik van persoonlijke apparatuur heeft Kroll Ontrack de afgelopen 12 maanden bovendien meer dan 1,1 petabyte aan gegevens van Apple apparatuur hersteld, hetgeen een toename van 16 procent betekent ten opzichte van de voorgaande 12 maanden.

“Apple apparaten staan bekend om hun gebruiksgemak, verbazingwekkend hoge grafische kwaliteit, hightech innovatie en vervoersmobiliteit, en daardoor zien we dat er meer kritieke gegevens op deze apparaten worden opgeslagen en er een grotere mate van urgentie ontstaat om deze gegevens te herstellen in geval van dataverlies” verklaarde Jaap Jan Visser, countrymanager bij Kroll Ontrack. “Kroll Ontrack kan om het even welke Apple gegevens in elke situatie ophalen en met succes herstellen, zodat gebruikers toegang hebben tot de gegevens die zij willen en nodig hebben.”