Press Release

Woensdag 20 Mei 2009

Computable test: herstel voor Exchange en SharePoint

20-05-2009 10:42 | Door Johan Zwiekhorst | Tags: Data, Exchange, Sharepoint, Backup |

Korte samenvatting van het artikel:

Opslagsystemen die werken met grote datavergaarbakken, zoals Microsoft Exchange en SharePoint, stellen vaak een probleem als gewiste of vernielde data hersteld moet worden. PowerControls speelt dan de redder in nood: het biedt met PowerControls (deel-)herstel van verloren gegevens.

Ontrack is een erg bekende naam als we praten over ' data recovery' (data herstel). De firma is dan ook beroemd geworden met hun herstel software om data van een gecrashte harde schijf te halen. Sinds een paar jaar heeft Kroll Ontrack (zoals de firma tegenwoordig heet) echter ook herstel- en reddingssoftware die op een iets hoger niveau werkt: PowerControls. Power Controls kan individuele Exchange-berichten en SharePoint-documenten terughalen uit universele back-ups of direct uit beschadigde databases.

We hebben zowel enkele individuele berichten teruggehaald uit een Exchange-database als een aantal individuele documenten uit een SharePoint-database. Dit verliep probleemloos. De restore procedure loopt in de achtergrond. Het herstellen verliep in elk geval vlot en was een kwestie van enkele seconden per bestand.

Conclusie: Als je steunt op data in enorme vergaarbakken en momenteel geen granulaire toegang hebt om in geval van nood individuele berichten of bestanden te herstellen, dan heb je Ontrack PowerControls hard nodig. Deze software kan in noodsituaties echt heel wat downtime vermijden. Op de website van Kroll Ontrack kun je overigens probeerversies van de software downloaden.

Hier het volledige artikel test herstel voor exchange en sharepoint

Hier meer over powercontols voor exchange