Strategische alliantie en gezamenlijke oplossing voor data wissen

Press Release

Donderdag 10 April 2014

Kroll Ontrack en Blancco vormen strategische alliantie en bieden gezamenlijke oplossing aan voor datawissen

KrollOntrackBlancco

Persbericht

Kroll Ontrack en Blancco vormen strategische alliantie en bieden gezamenlijke oplossing aan voor het wissen van data

Complete strategie voor het verwijderen van data nu mogelijk door Blancco’s software voor het wissen van data te combineren met de diensten van Kroll Ontrack op het gebied van datavernietiging en data recovery

Hoofddorp, 10 april 2014 - Kroll Ontrack, leverancier van producten en diensten voor data recovery, datamanagement en e-discovery en Blancco, internationale aanbieder van oplossingen voor data wiping en computerhergebruik, kondigen een strategische alliantie aan. Vanuit deze samenwerking gaat Kroll Ontrack het portfolio van software voor het wissen van data aanbieden aan ondernemingen, computer refurbishing-bedrijven en overheidsdiensten. Door de alliantie wordt Blancco’s wipe software voortaan ondersteund door de data vernietiging hardware en datavernietiging verificatie diensten van Kroll Ontrack, inclusief de Ontrack® Eraser™ Degausser. Tevens krijgen de internationale en nationale klanten van Kroll Ontrack de beschikking over een volledige end-to-end uitgebreide oplossing voor datavernietiging die meerdere media en platformen ondersteunt.

“Blancco is vereerd dat het mag optrekken met een partner als Kroll Ontrack. Beide partijen zijn zich bewust van het belang om gelijke tred te houden met evoluerende technieken en hebben een sterke behoefte om zakenrelaties aan te gaan met betrouwbare partners”, zegt Kim Väisänen, managing director van Blancco. “Deze alliantie is gunstig voor beide partijen, maar is vooral in het belang van klanten wereldwijd die gehecht zijn aan de vertrouwelijkheid en veiligheid van data. We zijn dan ook verheugd dat ons brede assortiment van waardevolle oplossingen voor het wissen van gegevens nu ook voor de klanten van Kroll Ontrack beschikbaar komt.”

Het resultaat van de alliantie is een gecombineerde oplossing voor het wissen van dat de end-to-end software van Blancco en de best-in-class degausser-technologie van Kroll Ontrack. Deze stelt klanten in staat om via één contactpunt al de producten en diensten te bestellen die in hun behoefte aan het wissen van data voorziet. De producten die nu beschikbaar komen via Kroll Ontrack zijn met name:
Blancco 5 for servers, laptops and pc’s; Blancco Mobile voor smartphones en tablets en Blancco File en LUN voor selectief datawissen. De genoemde en andere Blancco-oplossingen kunnen centraal worden gemanaged via de zogenoemde Blancco Management Console, die een compleet te auditen data erasure management (DEM) proces borgt. Tevens levert de management console geconsolideerde en gedetailleerde rapporten met betrekking tot datavernietiging.

Als resultaat van de alliantie zal Kroll Ontrack de producten voor het wissen van data van Blancco ondersteunen, zowel het wissen op locatie als op afstand. Tevens zullen Kroll Ontrack engineers, die inmiddels gecertificeerd zijn voor de ondersteuning van Blancco’s oplossingen, de technische ondersteuning voor hun rekening nemen. De onafhankelijke evaluaties en analyses van Kroll Ontrack staan er garant voor dat de data definitief wordt gewist en niet meer teruggehaald kan worden, zelfs niet door experts.

“Kroll Ontrack is trots dat het als een premium reseller van Blancco’s oplossingen vanuit twintig kantoren wereldwijd diensten mag aanbieden voor data die zich aan het einde van de levenscyclus bevindt”, zegt Greg Olson, senior vice president of Data and Storage Technologies bij Kroll Ontrack. “Door de wipe software afkomstig van Blancco samen te voegen met de hardware-oplossing van Kroll Ontrack’s Degausser, ontstaat een partij die bij uitstek geschikt is om een samenhangende strategie en oplossing voor een veilig datamanagement te ontwikkelen.”

Meer over het wissen van data

Over Blancco

Blancco is voor miljoenen gebruikers wereldwijd een bewezen oplossing voor het wissen van data. Als marktleider op het gebied van datawissen en oplossingen voor het hergebruik van computers biedt Blancco oplossingen voor datawissen met het hoogste niveau van certificering dat in de sector denkbaar is. Het bedrijf heeft gebruikers in alle sectoren van het bedrijfsleven, inclusief de bank- en verzekeringswereld, overheidsdiensten en defensie. De producten van de onderneming worden met name wereldwijd gewaardeerd door professionals die verantwoordelijk zijn voor de buitengebruikstelling van IT-middelen. Blancco opereert vanuit een uitgebreid netwerk van internationale kantoren en levert via partners in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Rusland, Azië en Australië. Meer informatie is te vinden op: www.blancco.com.

Over Kroll Ontrack

Kroll Ontrack biedt technologische oplossingen om bedrijven, juridische instanties, overheidsinstellingen en consumenten te helpen met het kosteneffectief en efficiënt beheren, herstellen, zoeken, (her)produceren en presenteren van data. Kroll Ontrack heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van data recovery en biedt vandaag de dag producten en diensten op het gebied van data recovery, datavernietiging, digitaal forensisch onderzoek, e-discovery en datamanagement. Dankzij meer dan 200 engineers voert het bedrijf ruim 50.000 recoveries per jaar uit op verloren of corrupte data van ieder besturingssysteem en van ieder type opslagmedium. Het is een dochteronderneming van Altegrity, een toonaangevende leverancier van informatie-oplossingen. Meer informatie op de website van Kroll Ontrack: www.ontrackdatarecovery.nl of via Twitter: @KrollOntrackNL.