Exchange mail migratie en consolidatie – Ontrack

Exchange mail migratie en consolidatie

exchange migratie

Exchange migratie en consolidatie

De ergste nachtmerrie van een Exchange-beheerder is vaak migratie en consolidatie van de mailboxen binnen Exchange Server omgevingen en/of veranderende netwerk configuraties. De ergste nachtmerrie van beheerders gaat vaak over het migreren en samenvoegen van e-mails binnen Exchange Server-omgevingen of over het wijzigen van de netwerkconfiguratie.

Met Ontrack PowerControls bespaart u tijd, geld en moeite omdat u offline mailboxen naar een nieuwe server kunt kopiëren voor een soepelere Exchange migratie/Office 365 migratie. Dat kan zonder dat de oude server online moet worden gebracht in de nieuwe netwerkconfiguratie

Ondernemingen zijn constant in beweging. Al deze veranderingen hebben direct gevolgen voor de e-mailomgeving. Bijvoorbeeld uitbreidingen, overnames of juist verzelfstandiging van bedrijfsonderdelen. Het vereist Exchange-omgevingen waarin upgraden, migratie, consolidatie en uitfaseren van oude mailomgevingen snel en adequaat kunnen worden uitgevoerd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe Ontrack PowerControls de Exchange migratie en de migratie in Office 365-omgevingen vergemakkelijkt.


Exchange e-mail migratie

Wanneer een Exchange-server wordt uitgefaseerd en ontmanteld, kan de Ontrack PowerControls Mailbox wizard het kopiëren van e-mail gegevens in een unmounted Exchange Database (EDB) bestand naar een andere live Exchange-server op het netwerk volledig automatiseren. Software maakt het mogelijk om alle of een selectie mailboxen samen te voegen in een enkele Information Store zonder dat het nodig is om de oude server online te brengen in de nieuwe netwerkconfiguratie.

Systeem tools en andere mail migratie oplossingen vereisen vaak dat de oude en en nieuwe servers online zijn om te migreren. Het maakt niet uit met Ontrack PowerControls.

exchange e-mail migratie

Exchange server migratie

Exchange server consolideren

Het consolideren van Exchange-servers biedt de mogelijkheid om tijd en geld te besparen door het verminderen van het aantal servers en de hoeveelheid op de server opgeslagen gegevens. Gebruik Ontrack PowerControls om het consolidatieproces te stroomlijnen en het elimineren van de noodzaak voor extra hardware en het up and running houden van legacy-systemen.


Office 365-migratie

Bedrijven die op Office 365 overgaan zullen over het algemeen niet alle mailboxen verplaatsen. In plaats daarvan wordt ervoor gekozen deze steeds op een bepaalde datum te migreren. Met Ontrack PowerControls kunt u de mailbox of een gedeelte daarvan van een ‘on-premises EDB’ naar een Office 365-mailbox kopiëren..

Problemen met e-mail management?

Een medewerker van een klant verwijderde per ongeluk een complete e-mail thread die nodig was om een groot project te voltooien. De berichten werden opgeslagen op een Exchange-server, maar wel in verschillende EDB-bestanden.

Oplossing: Met behulp van de Content Analysis Store functie in Ontrack PowerControls kan de beheerder een Content Analyse Store maken met daarin alle relevante informatie uit verschillende EDB’s. Dit bespaart veel tijd bij een exchange migratie, en zo kunnen verwijderde e-mails efficiënter worden hersteld.