Zelf bestanden terughalen met onze doe-het-zelf recovery software

Zelf bestanden terughalen met de doe-het-zelf data recovery software van Kroll Ontrack

Gewiste gegevens? Geformatteerde schijf? Een virus of software fout? Met de EasyRecovery tool van Kroll Ontrack kunt u zelf bestanden terughalen. EasyRecovery software is de complete oplossing voor bedrijven en thuisgebruikers om bestanden te herstellen die beschadigd of gewist zijn.

Wanneer gebruikt men de data recovery Software?

Afhankelijk van de situatie wordt bij gegevensverlies de software uitsluitend aangeraden als uw harde schijf, hardware of computersysteem naar behoren functioneert. Bij berichten als formatteren, ’No OS found’ en ‘Corrupt Volume’ of het simpelweg ineens verdwijnen van bestanden of mappen is opmerkzaamheid geboden, want hier kan een fysieke beschadiging aan ten grondslag liggen. Indien uw hardware of computer fysieke gebreken vertoont of beschadigd is, wordt gebruik van de Ontrack Data Recovery services aangeraden.

Tekenen van fysieke gebreken of beschadiging van uw computer

Fysieke schade kan zich onder andere uiten in klikkende, krassende of tikkende geluiden. De oorzaak hoeft niet altijd duidelijk te zijn, maar de voorgeschiedenis, bijvoorbeeld een steeds regelmatiger blue screen of death (bsod) of uitvoeren van een checkdisk (chkdsk)bij het opstarten, kan duiden op beschadiging. Voorzichtigheid is nu geboden, want verdere beschadiging is mogelijk. Ga bij twijfel niet verder. Probeer schijven met zichtbare schade niet op te starten. Ga het medium ook niet schudden, openen en schoonmaken.

Doe-het-zelf data recovery software: Zelf uw bestanden terughalen in 6 stappen

Voordat u aan de slag gaat Download hier de data recovery tips. Verdere tips vooraf nadat u hebt geconcludeerd dat er geen fysieke schade is.

  • Werk niet verder op een systeem met verwijderde of verloren bestanden dus stop met internet surfen, e-mail controleren, naar muziek luisteren, films kijken, of documenten maken. Hoe meer activiteit van de minder kans op herstel.
  • Installeer of plaats nooit software op een systeem harde schijf of opslagmedium met verwijderde bestanden die u wilt herstellen.
  • Sluit het systeem niet af of start het systeem niet opnieuw op.
  • Defragmenteren uw harde schijf NIET en voer geen schijfcontrole uit. Dat kan alle restanten van het bestand verwijderen dat u probeert te herstellen.

Indien uw computersysteem en opslagmedia naar behoren functioneert download u de free trial van de data recovery software. Daarmee kan een volledige data recovery analyse gratis worden uitgevoerd.


Begin:

Run as Evaluation en druk op continue.

best data recovery software

Stap 1:

Kies een opslagmedia die het beste past situatie: Harde schijf, Memory stick, CD/DVD, multimedia/ Mobiel apparaat, Raid systeem

stap 1 best data recovery software

Stap 2:

Werk het liefst op een kopie. Maak een bit-for-bit image van het opslagmedium naar een ander opslagemedium. (In het menu rechtsboven). Verdere werkzaamheden kunnen vanaf hier op het image worden uitgevoerd. Dit kan een tijd in beslag nemen. De nulsituatie is vastgelegd.

stap 2 best data recovery software

Stap 3:

Laad en selecteer het image bestand. Of, als u toch direct op het opslagmedium werkt, een volume waarvan u de gegevens wilt herstellen. Als het volume niet beschikbaar is, selecteert u de schijf die uw volume bevatte.

stap 3best data recovery software

Stap 4:

Kies een herstelscenario dat het beste past bij het verlies van uw gegevens. Let op: afhankelijk van de versie zijn er verschillende opties die u kunt kiezen. Bijvoorbeeld Herstellen van verwijderde bestanden of herstellen van bestanden van een per ongeluk geformatteerde harde schijf.

stap 4 best data recovery software

Stap 5:

Controleer uw geselecteerde opties en start de scan. Afhankelijk van de grootte van uw harde schijf kan het scan proces kan enkele uren duren!

stap 5 best data recovery software

Stap 6:

Selecteren van de bestanden die u wilt herstellen naar een andere harde schijf. U kunt controleren de kwaliteit van de herstelde bestanden met behulp van de ingebouwde viewer. Mocht het niet lukken probber dan ook

Staat het resultaat er niet bij dan kunt u in stap 4 een ander scenario kiezen, alle bestandsystemen aanvinken en/of het laatste redmiddel: enable file signature scan (RAW scan)

Is het resultaat naar wens? Koop de data recovery software hier online .

Voor het geval echter dat uw harde schijf of systeem beschadigd is of faalt, of u wilt liever dat een professionele data recovery service het herstel uitvoert, vanwege tijdgebrek of de kritieke aard van de gegevens, kiest u dan de Kroll Ontrack data recovery oplossingen.