De beste doe het zelf data recovery software - Ontrack

Zelf bestanden terughalen met onze doe-het-zelf recovery software

Zelf bestanden terughalen met de doe-het-zelf data recovery software van Ontrack

Gewiste gegevens? Geformatteerde schijf? Een virus of software fout? Met de EasyRecovery tool van Ontrack kunt u zelf bestanden terughalen. EasyRecovery software is de complete oplossing voor bedrijven en thuisgebruikers om bestanden te herstellen die beschadigd of gewist zijn.

Nieuw!:  Met doe het zelf iPhone data recovery software tool gebruikt u voor het herstellen van data op iPhones en iPads, en vanaf iTunes- en iCloud-back-ups.

Wanneer gebruikt men de data recovery Software?

Afhankelijk van de situatie wordt bij gegevensverlies de software uitsluitend aangeraden als uw harde schijf, hardware of computersysteem naar behoren functioneert. Bij berichten als formatteren, ’No OS found’ en ‘Corrupt Volume’ of het simpelweg ineens verdwijnen van bestanden of mappen is opmerkzaamheid geboden, want hier kan een fysieke beschadiging aan ten grondslag liggen. Indien uw hardware of computer fysieke gebreken vertoont of beschadigd is, wordt gebruik van de Ontrack Data Recovery services aangeraden.

Tekenen van fysieke gebreken of beschadiging van uw computer

Fysieke schade kan zich onder andere uiten in klikkende, krassende of tikkende geluiden. De oorzaak hoeft niet altijd duidelijk te zijn, maar de voorgeschiedenis, bijvoorbeeld een steeds regelmatiger blue screen of death (bsod) of uitvoeren van een checkdisk (chkdsk)bij het opstarten, kan duiden op beschadiging. Voorzichtigheid is nu geboden, want verdere beschadiging is mogelijk. Ga bij twijfel niet verder. Probeer schijven met zichtbare schade niet op te starten. Ga het medium ook niet schudden, openen en schoonmaken.


Doe-het-zelf data recovery software: Zelf uw bestanden terughalen in 6 stappen

Voordat u aan de slag gaat Download hier de data recovery tips. Verdere tips vooraf nadat u hebt geconcludeerd dat er geen fysieke schade is.

  • Werk niet verder op een systeem met verwijderde of verloren bestanden dus stop met internet surfen, e-mail controleren, naar muziek luisteren, films kijken, of documenten maken. Hoe meer activiteit van de minder kans op herstel.
  • Installeer of plaats nooit software op een systeem harde schijf of opslagmedium met verwijderde bestanden die u wilt herstellen.
  • Sluit het systeem niet af of start het systeem niet opnieuw op.
  • Defragmenteren uw harde schijf NIET en voer geen schijfcontrole uit. Dat kan alle restanten van het bestand verwijderen dat u probeert te herstellen.

Indien uw computersysteem en opslagmedia naar behoren functioneert download u de free trial van de data recovery software voor Windows of data recovery software voor Apple. Daarmee kan een volledige data recovery analyse gratis worden uitgevoerd en kan u Tot 1 GB aan data gratis herstellen.

Nieuw!:  Met doe het zelf iPhone data recovery software tool gebruikt u voor het herstellen van data op iPhones en iPads, en vanaf iTunes- en iCloud-back-ups.


Data recovery stap voor stap

  1. Download de gratis proefversie. Download, installeer of plaats nooit software op een systeem harde schijf of opslagmedium met verwijderde bestanden die u wilt herstellen.
  2. De software scant uw opslagapparaat en stelt een lijst op van kwijtgeraakte en gewiste bestanden.
  3. Bekijk de lijst met de bestanden die nog te herstellen zijn. Staan de benodigde bestanden in de lijst, schaf dan de volledige licentie aan.
  4. Zoek met de bestandsnaam of het bestandstype naar specifieke verloren of gewiste bestanden.
  5. Selecteer een willekeurige harde schijf voor het opslaan van uw herstelde data, dit kan ook een netwerkstation of externe harde schijf zijn.
  6. Kopieer de herstelde bestanden naar een nieuwe locatie.