Data recovery Buffalo NAS

Elke NAS kan te maken krijgen met dataverlies. Wij helpen u uw gegevens terug te halen van alle NAS-systemen, waaronder de storagesystemen van de fabrikant Buffalo. Kroll Ontrack oplossingen voor data recovery van Buffalo NAS. Voor een optimaal resultaat is het noodzakelijk dat een data recovery gelijk goed gebeurt, bel ons daarom meteen voor gratis en vrijblijvend advies.

Bel direct gratis 24/7 | 0800 5 765 565

Bestel data recovery evaluatie

 

 


Wij herstellen data van Buffalo NAS-systemen

Bij ons vindt u de beste oplossing voor data recovery van uw Buffalo NAS. Met onze jarenlange ervaring (sinds 1987) en eigen tools kunnen wij alle huidige Buffalo NAS-systemen herstellen, ons succespercentage is dan ook hoog.

Reverse Engineering

Dankzij onze kennis van de door RAID-controllers gebruikte algoritmen en reverse engineering, kunnen wij in bijna alle situaties een succesvolle data recovery bij Buffalo NAS-systemen uitvoeren.


Buffalo NAS data recovery

Wij bieden u de beste methoden voor data recovery van uw Buffalo-systeem. Wij herstellen de gegevens van onder andere de volgende modellen:

  • Buffalo TeraStation Serie
  • Buffalo LinkStation Serie
  • Buffalo Cloud Station
  • Buffalo Drive Station
  • Buffalo MiniStation


RAID data recovery van Buffalo NAS

Elk verlies van gegevens op een NAS heeft een unieke oorzaak. Hier volgen een aantal veel voorkomende situaties waarbij data middels een data recovery hersteld moet worden.

Defecte NAS-controllers

Fouten bij rebuilds kunnen leiden tot defecte NAS-controllers. Corrupte firmware of besturingssystemen kunnen ook dataverlies veroorzaken zeker als hierdoor het geheugen met de configuratie wordt overschreven.

 

Defecte harde schijven of RAID-fouten

RAID-systemen kunnen, afhankelijk van het RAID level, het wegvallen van één harde schijf opvangen. Zodra een NAS/RAID-systeem een kapotte schijf bevat zullen de overige schijven dit compenseren. Gaat er daarnaast nog een schijf kapot kan het hele systeem gaan crashen.

 

Overhaaste firmware-updates

Onvoorzichtig omspringen met firmware-updates kan leiden tot problemen, vooral wanneer er op ’Refresh quickly’ geklikt wordt zonder het systeem na te kijken. In sommige gevallen kan het Buffalo-besturingssysteem overschreven worden waardoor er gegevens verloren gaan. Maak daarom altijd eerst een back-up vóór eventuele updates.

 

Menselijk handelen

Een veelvoorkomende oorzaak van dataverlies is het menselijk handelen. Het per ongeluk opnieuw formatteren, herinstalleren of het overschrijven van een volume zijn fouten die veelvuldig gemaakt worden en leiden tot het verlies van gegevens. Ook het wisselen van de verkeerde disk komt nog wel eens voor.

Stroomstoringen

Een NAS-systeem kan als gevolg van een stroomstoring, overspanning of spanningsschommelingen beschadigden. Vooral oudere RAID-systemen zijn hier gevoelig voor, omdat spanningsschommelingen er voro kunnen zorgen dat out-of-sync disk niet meer in RAID systeem worden opgenomen.

 

Oververhitting

Oververhitting door problemen met de koeling in de serverruimte, of omdat het NAS-systeem op kantoor of thuis op een verkeerde plek staat, kan leiden tot oververhitte schijven met schijffouten tot gevolg.

 

Natuurrampen

Brand, water en vervuiling kunnen een NAS binnen enkele seconden vernietigen. Kroll Ontrack heeft de technieken om aangetaste apparatuur te reinigen en herstellen.


Procedure van een data recovery bij Buffalo NAS

> Bel onze gratis hotline voor een eerste consultatie. Is er sprake van een spoedgeval zijn wij 24 uur per dag bereikbaar (24 uursservice voor server data recovery).

> Probeer uw systeem niet opnieuw op te starten, u kunt uw data dan voorgoed kwijtraken.

> Houd de exacte modelnaam van uw Buffalo NAS bij de hand, of de modelnummers van de harde schijven, evenals de naam van de RAID-controller.

> Een gedetailleerde beschrijving van de situatie en de totstandkoming van het dataverlies helpt ons de potentiële fouten in uw NAS-systeem meteen te identificeren.

> Een eerste diagnose van het dataverlies krijgt u meteen telefonisch. Er wordt gekeken of het mogelijk is een data recovery op afstand uit te voeren via een remote data recovery (dit gebeurt via een veilige verbinding bij minder ernstige elektronische schade) of dat de apparatuur (gratis) moet worden opgehaald voor een data recovery in ons laboratorium (bij schade aan de hardware van uw serversysteem).

> In ieder geval kunt u rekenen op de beste data recovery service voor uw Buffalo NAS. Wij zorgen ervoor dat u snel en makkelijk weer toegang heeft tot uw gegevens.

> De eerste poging om uw gegevens te redden is cruciaal, kies daarom gelijk voor een deskundige service.